Uitblinker Reus houdt Dortmund in spoor van Bayern

Reacties

Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund gewonnen in speelronde dertig van de Bundesliga. Dit betekent dat de titelstrijd tussen de twee Duitse grootmachten erg spannend blijft. Marco Reus was zondag de uitblinker aan de kant van Dortmund.

Uitblinker Reus houdt Dortmund in spoor van Bayern
SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 4
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Reus miste dit seizoen vijf wedstrijden in de Bundesliga wegens een blessure en in al die wedstrijden had de nummer twee van de Duitse competitie het niet makkelijk. Tegen SC Freiburg was Reus het creatieve brein van de ploeg, dat uitte zich al in de twaalfde minuut.

Na een vlotte combinatie kwam Reus vrij op links en zijn lage voorzet werd binnengelopen door Jadon Sancho. Het ideale begin voor Dortmund, dat op deze warme paasdag niet voluit hoefde te gaan om het Freiburg lastig te maken.

In de tweede helft maakte Dortmund het verschil, Reus was bij de eerste twee goals betrokken. Tien minuten na rust scoorde hij zelf, tien minuten voor tijd stond Reus aan de basis van de 0-3. Opnieuw liep de aanvaller van Dortmund slim weg, kreeg hij de bal aan de flank en legde hij breed op een teamgenoot. Ditmaal profiteerde Mario Götze van de goede voorbereiding.

In de slotfase kon Reus zijn goede wedstrijd bekronen met een tweede goal, maar hij gunde de ingevallen Paco Alcácer zijn doelpuntje. De Spaanse spits mocht achter de bal gaan staan voor een penalty en hij faalde niet: 0-4.

Door de overwinning is het verschil tussen Bayern en Dortmund weer een puntje. Met nog vier wedstrijden te gaan (zie schema onder) is de titelstrijd dus erg spannend.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Speelronde 31


Za 27 apr. 2019

Zo 28 apr. 2019

Speelronde 32


Za 4 mei 2019

Speelronde 33


Za 11 mei 2019

Speelronde 34


Za 18 mei 2019

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Reus
Meer over M. Reus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.