Uitblinker Pepi stift Groningen langs FC Utrecht in duel der interim-trainers

FC Utrecht heeft op de vooravond van de kerstdagen een oefennederlaag geleden tegen FC Groningen. De Domstedelingen werden door treffers van Ricardo Pepi (tweemaal) en Tomas Suslov op de pijnbank gelegd: 0-3.

De ploeg van Aleksandar Ranković, interim-trainer na het plotselinge vertrek van Henk Fraser, moest het vrijdagmiddag doen zonder de geblesseerde Nick Viergever, Django Warmerdam en doelman Vasilis Barkas. Verder werd een mix gemaakt van twee teams die op verschillende velden in actie kwamen in voorbereiding op de tweede seizoenshelft. FC Groningen, eveneens onder leiding van een interim-trainer (Dennis van der Ree), kwam op oorlogssterkte naar Zoudenbalch.

Nog geen zeven minuten waren er op het Utrechtse sportcomplex nodig om de score te openen. Suslov klopte doelman Fabian de Keijzer direct. Halverwege de eerste helft werd het nog erger voor de thuisploeg. Dit keer was het de Amerikaanse spits Pepi die na een hoekschop van dichtbij binnen kon tikken. Het mooiste doelpunt viel vlak voor rust. Weer was het Pepi, maar dit keer verschalkte hij De Keijzer met een prachtige stift (0-3).

Voor FC Utrecht, de nummer zeven van de Eredivisie, gaat het seizoen op zondag 8 januari verder met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. FC Groningen, momenteel vijftiende in de Eredivisie, speelt op diezelfde dag tegen Excelsior (uit).

ADO Den Haag-FC Utrecht 4-4
Gelijktijdig oefende er ook een elftal van Utrecht op bezoek bij ADO Den Haag. Achter gesloten deuren moest de Eredivisionist op bezoek bij de ploeg van voormalig trainer Dick Advocaat met een goed gevoel de kerstdagen ingaan. Het was echter ADO-aanvaller Max de Waal die met een van richting veranderd schot de score opende, maar routinier Sean Klaiber trok de stand al snel gelijk.

Direct daarna leek orde op zaken gesteld te worden tegen de laagvlieger uit de Keuken Kampioen Divisie. Moussa Sylla maakte de 1-2. In de stromende regen klopte de pijlsnelle buitenspeler Xander Severina direct FC Utrecht Calvin Raatsie weer, waardoor de ploeg terug bij af was (2-2).

In de tweede helft liep Utrecht binnen een kwartier uit naar een 2-4 voorsprong. Eerst schoot Can Bozgodan de bal in de verre hoek, waarna Daishawn Redan de bal in de bovenhoek deed belanden. Uiteindelijk kwam ADO toch nog langszij. Daryl Werker kopte raak en Nick Broekhuizen tekende voor de gelijke eindstand namens ADO, dat ook verdediger Boy Kemper weer verwelkomde na een lange blessure.