Uitblinker Cillessen helpt Barça aan Catalaanse Super Cup

Reacties

Barcelona heeft de vriendschappelijke Catalaanse Super Cup toegevoegd aan de prijzenkast. Met Jasper Cillessen als basisspeler én uitblinker onder de lat won de grootmacht na een penaltyserie van Espanyol, daarin was de Nederlander uiteindelijk de matchwinner.

Uitblinker Cillessen helpt Barça aan Catalaanse Super Cup

De Supercopa de Catalunya is een tweejaarlijkse, vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee beste ploegen uit Catalonië. In 2014 legde Barça beslag op de eerste uitgave, in 2016 was Espanyol de sterkste door de grote buurman te verslaan. In de derde editie toonde Barcelona zich dus weer de sterkste.

Trainer Ernesto Valverde gunde vrijwel alle vaste krachten hun welverdiende rust, waardoor Cillessen onder de lat mocht beginnen. Naast vaste doelman Marc-André Ter Stegen ontbraken ook vedettes Lionel Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho, Andrés Iniesta en Gerard Piqué. Net als Cillessen mochten derhalve ook Ousmane Dembélé, Lucas Digne, André Gomes, Paco Alcácer, Denis Suárez, Aleix Vidal en de deze winter aangetrokken Yerry Mina in de basis beginnen. Verder koos Valverde voor louter tweede elftal- of jeugdspelers.

Stadgenoot Espanyol maakte het Barcelona woensdagavond bijzonder lastig, waardoor Cillessen een belangrijke rol kon vertolken. Al vroeg in de wedstrijd redde hij knap toen Pablo Piatti op hem af kwam, even later pakte hij een schot van Marc Roca Junqué fraai. Ook bood de Nederlander na een save onbedoeld een kansje aan Piatti, maar de Argentijn schoot in de rebound over. Barça stelde daar voor rust een vroege reuzenkans van Alcácer tegenover, waarna ook Denis Suárez het vizier niet op scherp had staan.

Ook na de pauze liet Piatti zich zien, maar na een prima pass miste hij de bal volledig en een mislukte voorzet van zijn voet toucheerde de lat boven Cillessen. De goalie kreeg in het tweede bedrijf wederom een paar keer de kans zich op positieve wijze te onderscheiden. Een schotje van Javier Puado kon hij nog simpel oprapen, zijn redding op een inzet van Javi López was een stuk knapper.

Uiteindelijk bleef het 0-0, waardoor een penaltyserie direct na de negentig minuten uitkomst moest bieden. Nadat Sergi Darder de eerste Espanyol-penalty over joeg en Barcelona verder geen fouten maakte, bleek een save van Cillessen op een strafschop van José Jurado doorslaggevend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.