Uitblinkende Zerrouki krijgt oproep voor Afrika Cup, RKC'er ontbreekt

Reacties

Ramiz Zerrouki heeft zich in de Afrika Cup-selectie gespeeld van Algerije. De middenvelder van FC Twente maakt deel uit van de 28-koppige selectie van bondscoach Djamel Belmadi.

Uitblinkende Zerrouki krijgt oproep voor Afrika Cup, RKC'er ontbreekt
© Pro Shots

De in Amsterdam geboren Zerrouki maakte in maart zijn interlanddebuut in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia (3-3). Hierna kwam hij nog zeven keer in actie. In het duel met Djibouti in september kwam de 23-jarige Zerrouki zelfs tot scoren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zerrouki komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2016 de overstap naar FC Twente. Tot dusver speelde hij 52 wedstrijden voor FC Twente en daarin maakte Zerrouki vier doelpunten. Die treffers maakte hij allemaal dit seizoen.

De opvallendste naam in de selectie is die van Yacine Brahimi. De 31-jarige linksbuiten was lange tijd niet in beeld bij de bondscoach, maar maakte onlangs op de Arab Cup een uitstekende indruk. Brahimi, die tegenwoordig voor Al-Rayyan in de Qatar Stars League speelt, scoorde op dat toernooi drie keer. Opvallende afwezigen zijn volgens de Algerijnse media Hicham Boudaoui van OGC Nice en Ahmed Touba van RKC Waalwijk.

Algerije speelt op de Afrika Cup in Groep F tegen Sierra Leone, Equatoriaal-Guinea en Ivoorkust. Het toernooi gaat in principe op 9 januari van start, maar dat is vanwege de situatie rondom het coronavirus nog niet honderd procent zeker. Door de nieuwe omikronvariant zijn er zorgen over de veiligheid van spelers en stafleden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.