Uitblinkende Janmaat aan basis van nieuwe domper Tottenham

Tottenham Hotspur heeft met hangen en wurgen een punt gepakt tegen hekkensluiter Watford. De late gelijkmaker van Dele Alli voorkwam een nieuwe nederlaag, maar toch stonden de gezichten bij de club uit Londen na afloop weer op onweer.

Tottenham Hotspur
1 - 1
Watford
Watford

Een wedstrijd tussen twee clubs in crisis. Bij Tottenham Hotspur draait het ondanks de enorme verwachtingen voor geen meter dit seizoen en bij hekkensluiter Watford werd zelfs al een trainerswissel doorgevoerd om de boel op de rit te krijgen. Quique Sánchez Flores, de nieuwe manager van Watford, koos in Londen voor Daryl Janmaat in de basis. Tottenham startte dit keer in een 3-4-3-formatie, maar ook dat bood de ploeg van de onder vuur liggende manager Mauricio Pochettino geen soelaas.

Al in de zesde minuut was het raak voor Watford. Een perfecte voorzet van Janmaat werd bij de tweede paal binnengelopen door Abdoulaye Doucouré, die Toby Alderweireld te snel af was: 0-1. Het doelpunt was direct ook een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Tottenham probeerde het wel, maar kwam keer op keer te laat en in balbezit werden consequent de verkeerde keuzes gemaakt. Het zorgde ervoor dat Watford, dat veel minder balbezit had, zonder veel problemen op de been bleef.

Uiteindelijk mocht Tottenham zelfs van geluk spreken dat het bij 0-1 bleef. De zeer actieve Janmaat kreeg nog twee goede kansen en ook doelpuntenmaker Doucouré liet een flinke mogelijkheid op de 0-2 liggen. De thuisploeg kwam niet verder dan speldenprikjes van Alli en Harry Kane. De 1-1, vier minuten voor tijd, kwam volledig uit het niets. Watford-doelman Ben Foster zat helemaal mis bij een hoge bal, waarna Alli de bal in het lege doel werkte. De aanvallende middenvelder nam de bal mee met zijn bovenarm, maar de VAR keurde de goal desondanks goed.

Zo pakte Tottenham met veel fortuin toch nog een punt tegen Watford, dat zodoende nog steeds wacht op de eerste overwinning van het seizoen. Tottenham houdt aansluiting met de Engelse subtop.

Leicester City
2 - 1
Burnley
Burnley

Leicester City is tot nu toe een beetje 'the best of the rest' in Engeland en benadrukte die status ook weer in de thuiswedstrijd tegen Burnley, al moest de ploeg diep gaan voor de drie punten. Chris Wood kopte Burnley in de 26ste minuut zelfs op voorsprong. Ook het tweede doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt met het hoofd. Een afgemeten voorzet van Harvey Barnes werd op slag van rust door Jamie Vardy, die al weken in topvorm is, tot doelpunt gepromoveerd.

De gelijkmaker kwam Leicester toe, want de ploeg zette Burnley flink onder druk en had duidelijk het betere van het spel. Het was dan ook wachten op de 2-1, die uiteindelijk een kwartier voor tijd viel. Na een fraai overstapje van Barnes schoot Youri Tielemans verwoestend hard raak. Dat doelpunt bleek voldoende voor de overwinning, waardoor Leicester zich in ieder geval voor even de nummer twee van de Premier League mag noemen.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Brighton & Hove Albion

Met de van een blessure herstelde Davy Pröpper in de basis begon Brighton & Hove Albion goed aan de uitwedstrijd tegen Aston Villa, waar Anwar El Ghazi een basisplaats had. Adam Webster kopte in de 21ste minuut de 0-1 tegen de touwen, maar een kwartier later ging het mis. Aaron Mooy beging een overbodige overtreding en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart. Met elf tegen tien trok Villa de stand nog voor rust gelijk. Jack Grealish gleed bij de tweede paal een scherpe voorzet binnen. Ook in de tweede helft sloeg Villa laat toe. In de extra tijd bezorgde Matt Targett de thuisploeg het volle pond.

Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Southampton
Southampton

Er werd dit seizoen veel verwacht van Wolverhampton Wanderers, maar de ploeg heeft een moeizame seizoensstart achter de rug. Ook bij Southampton loopt het nog niet lekker en eigenlijk past een gelijkspel wat dat betreft precies in het plaatje. Na een enorme verdedigingsfout opende Danny Ings acht minuten na rust de score namens Southampton. Lang stond die voorsprong niet op het scorebord, want acht minuten later werd het alweer gelijk. Matt Doherty werd tegen de grond gewerkt en de toegekende strafschop werd door Raúl Jiménez benut: 1-1. Dat bleek uiteindelijk ook de eindstand.

AFC Bournemouth
0 - 0
Norwich City

Nathan Aké had na twee keer negentig minuten bankzitten bij het Nederlands elftal wel een basisplaats bij zijn club. De linksbenige verdediger kon puntenverlies tegen Norwich City echter niet voorkomen. Daar slaagde ook Arnaut Danjuma Groeneveld, die twintig minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen kwam, niet in. De weer fitte Norwich-doelman Tim Krul hield zijn doel schoon.