UEFA zit niet te wachten op duels met extreem veel blessuretijd

Reacties

Op het WK in Qatar zijn wedstrijden waarbij enorm veel blessuretijd wordt bijgeteld inmiddels normaal geworden, maar dit zal geen vervolg krijgen in de drie grote Europese clubtoernooien.

UEFA zit niet te wachten op duels met extreem veel blessuretijd
© Pro Shots

De Europese voetbalbond UEFA is niet van plan om net als op het WK grote hoeveelheden blessuretijd bij te trekken. 'Dit is niet iets dat op dit moment op onze agenda staat', zo laat een woordvoerder van de UEFA weten aan NU.nl. Voorzitter Aleksander Ceferin van de Europese bond had al eerder zijn verbazing over de verlengde wedstrijden uitgesproken.

De vele extra speeltijd is uit de koker van FIFA-scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina gekomen. Hij wil de verloren speeltijd, bijvoorbeeld door wissels, blessures of tijdrekken, zorgvuldiger inhalen. 'Zeven, acht of negen minuten blessuretijd zal normaal worden', kondigde Collina aan. Maar in de Champions League, Europa League en Conference League zal dit (voorlopig) dus nog niet zo zijn.

Of er in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie wel langer gevoetbald gaat worden, is nog onduidelijk. De KNVB gaat pas na het WK evalueren, zo laat een woordvoerder weten.

Na de eerste WK-duels bekeek VI al wat de extra blessuretijd nu eigenlijk opleverde:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.