UEFA zet volgende stap richting straf voor Manchester City

Reacties

Manchester City nam woensdag in een statement afstand van de onheilspellende berichten dat de club zou worden uitgesloten van deelname aan het komende Champions League-seizoen. De kampioen van Engeland lijkt zich daar nu echter toch zorgen over te moeten maken.

UEFA zet volgende stap richting straf voor Manchester City

De UEFA bracht op 7 maart naar buiten dat het een onderzoek was begonnen naar de gang van zaken bij Manchester City. De Britten moesten tekst en uitleg geven en aantonen dat ze zich aan de regels van het Financial Fair Play hebben gehouden en de regels niet geschonden hebben. De New York Times meldde aan het begin van deze week dat de UEFA tot de conclusie was gekomen dat daar geen sprake van was en dat het bezig was met een straf voor City.

The Citizens schreven op de officiële website dat zij hier niet van op de hoogte waren en niets officieels hadden gehoord van de Europese voetbalbond. Twee dagen later is dat anders. Het onderzoeksteam van de CFCB (Club Financial Controlling Body) van de UEFA is van mening dat een straf mogelijk op zijn plaats is en heeft het comité van de bond dat straffen kan uitdelen gevraagd om de zaak onder de loep te nemen.

City komt na de mededeling van de UEFA met een nieuw statement, waarin het aangeeft dat het teleurgesteld is, maar "helaas niet verrast". De club blijft vertrouwen houden in een goede afloop. Het gerechtshof van de CFCB kan een straf uitspreken; mocht City daar niet mee akkoord gaan, dan kan de club nog de stap naar het internationaal sporttribunaal CAS zetten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.