UEFA weigert deelname Osasuna aan Europees voetbal

Reacties

In Spanje komt er vermoedelijk een ticket voor de Conference League beschikbaar. De UEFA wil Osasuna weren uit het toernooi, vanwege een matchfixingschandaal waar de club in het seizoen 2013/14 bij betrokken was. Osasuna is met stomheid geslagen en gaat in beroep.

UEFA weigert deelname Osasuna aan Europees voetbal
© Pro Shots

Osasuna eindigde in het afgelopen seizoen als zevende in LaLiga en haalde daarmee voor het eerst in zestien jaar tijd weer eens Europees voetbal. De inspecteurs van de controle-, ethische en tuchtcommissie van de UEFA hebben na een onderzoek echter laten weten dat Osasuna niet mag meedoen aan de Conference League, vanwege 'activiteiten bedoeld om de uitslag van een wedstrijd te beïnvloeden' in het seizoen 2013/14.

Het bestuur dat destijds bij de club zat, is er inmiddels niet meer. Sterker nog: in 2015 diende de huidige managers van Osasuna zélf een aanklacht in. Het proces vond plaats tussen januari en februari 2020, duurde ongeveer anderhalve maand en de club uit Pamplona kwam er ongeschonden uit. De rechter zag geen reden waarom Osasuna nu nog gestraft zou moeten worden.

De UEFA ziet dat wél en heeft laten weten dat Osasuna niet mee mag doen aan het aankomende Conference League-seizoen. De Noord-Spanjaarden zijn bijzonder teleurgesteld en laten in een statement op de clubsite weten dat zij in beroep gaan. De zaak zal snel voor moeten komen, aangezien er op 7 augustus wordt geloot voor de play-offronde, waarin Osasuna zou instromen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.