UEFA voert belangrijke wijziging door en reduceert transfermogelijkheden

Reacties

De UEFA heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd om gezond financieel beleid bij internationale clubs te handhaven. Clubs mogen nog maar zeventig procent van hun omzet uitgeven aan salarissen, transfers en makelaarscommissies.

UEFA voert belangrijke wijziging door en reduceert transfermogelijkheden

Financiële duurzaamheid van de clubs is het grootste argument voor de wetswijziging. Solvabiliteit, stabiliteit en kostenbeheersing worden de drie pijlers van de UEFA. Schuldeisers gaan beter beschermd worden door de UEFA. Om dat te handhaven gaat de voetbalbond elk kwartaal controles uitvoeren. De tolerantie voor wanbetalers gaat afnemen. Clubs die rekeningen niet betalen, worden harder gestraft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door maar zeventig procent te kunnen uitgeven, wil de UEFA de levensduur van de clubs kunnen blijven garanderen. Daarbij wordt het mogelijk schulden te verminderen. Diverse internationale topclubs zijn door de flexibiliteit van de regels de laatste jaren in de problemen gekomen.

De nieuwe regelgeving zou vanaf 2023 ingaan. Wel wordt het stapsgewijs ingevoerd. Aanvankelijk mag nog negentig procent van de omzet worden uitgegeven aan salarissen plus transferkosten, en gedurende een overgangsperiode van drie jaar wordt dat teruggeschroefd naar zeventig procent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.