UEFA verdedigt Financial Fair Play na uitspraak CAS in City-zaak

Reacties

De UEFA heeft gereageerd op het besluit van het International Sportgerechtshof CAS om de Europese uitsluiting van Manchester City terug te draaien.

UEFA verdedigt Financial Fair Play na uitspraak CAS in City-zaak
© Pro Shots

In een kort statement stelt de UEFA vast dat het CAS de straf op Manchester City heeft verlaagd. De UEFA merkt op dat het panel van het CAS heeft vastgesteld dat er onvoldoende sluitend bewijs was om alle conclusies van het financiele controle-orgaan in deze specifieke zaak overeind te houden en dat veel van de vermeende overtredingen zijn verjaard.

Meteen na de uitspraak van het CAS werden twijfels geuit bij het nut van de Financial Fair Play-regels, maar de UEFA is het daar niet mee eens. 'Gedurende de laatste jaren heeft Financial Fair Play een significante rol gespeeld bij het beschermen van clubs en hen te helpen om financieel duurzaam te worden. UEFA en ECA blijven vasthouden aan de principes ervan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester City is eveneens met een korte reactie gekomen, al moeten de advocaten van de club de volledige uitspraak van het CAS nog inzien. De club verwelkomt die uitspraak uiteraard en ziet het als een bevestiging van haar eigen positie en het bewijsmateriaal dat het heeft aangeleverd en dankt de leden van het CAS voor hun ijver en het eerlijke proces.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.