UEFA verbiedt Dinamo Moskou Europa in te gaan

Reacties

Dinamo Moskou is door de UEFA uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. De Russische club van Alexander Büttner voldeed niet aan de Financial Fair Play-regels.

UEFA verbiedt Dinamo Moskou Europa in te gaan

Het besluit van de Europese voetbalbond komt niet uit de lucht vallen voor de Russische hoofdstedelingen. 'Ik kan niet zeggen dat de beslissing van de UEFA als een grote verrassing komt. De discussie over onze financiën is niet nieuw, om die reden hebben we in de winter ook niemand gekocht', reageert voorzitter Boris Rotenberg op de clubwebsite. Dinamo zou komend seizoen deelnemen aan de Europa League.

De sanctie biedt de nummer vier van de Russische competitie de gelegenheid om aan de toekomst te bouwen. 'We kunnen ons nu op de jeugd gaan concentreren. Ik heb er vertrouwen in dat we ondanks de saneringen mee kunnen doen om de bovenste plaatsen. Volgend jaar doen we gewoon weer mee in Europa', aldus Rotenberg.

Dinamo presteerde dit seizoen niet onverdienstelijk in de Europa League. De Russen waren in de groepsronde tweemaal te sterk voor PSV en versloegen in de knock-outfase Anderlecht (foto). Napoli bleek in de ronde daarna te sterk. Het was voorlopig het laatste Europese avontuur voor de werkgever van Büttner en Douglas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.