UEFA spreekt twijfels rond speelsteden EK tegen

Reacties

De UEFA heeft bevestigd dat het de intentie is om voor het verplaatste EK dezelfde speelsteden aan te houden. Momenteel wordt er nog overlegd over het speelschema.

UEFA spreekt twijfels rond speelsteden EK tegen
© Pro Shots

Vanwege de enorme impact en dreiging van het coronavirus werd het EK met een jaar verplaatst naar de zomer van 2021. Het eindtoernooi begint dan op 11 juni en de finale wordt op 11 juli gespeeld. Het is de bedoeling het speelschema dat voor komende zomer was uitgestippeld aan te houden, maar het is nog onduidelijk of dat mogelijk is in verband met andere geplande evenementen in 2021 in de twaalf speelsteden en stadions.

In verschillende Europese kranten werd deze week gespeculeerd dat steden zich mogelijk zouden terugtrekken voor de organisatie. Zo zouden er in Bilbao en Rome grote twijfels zijn over de rol van speelstad. De UEFA maakt zich daar vooralsnog geen zorgen over, wordt bevestigd tegenover Sky Sports. 'Het is de intentie om naast hetzelfde speelschema ook dezelfde steden te gebruiken. Op dit moment is het speelschema alleen nog niet officieel bevestigd. De UEFA heeft hierover contact met vertegenwoordigers van de twaalf steden', aldus een woordvoerder.

De speelsteden voor het komende EK zijn: Amsterdam, Baku, Bilbao, Boekarest, Budapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en Sint-Petersburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.