UEFA schrapt interlands: Oranje-leegte op kalender

Reacties

De UEFA heeft de interlands die aan het einde van het seizoen op de kalender stonden geschrapt. Voor Oranje gaat er dus een streep door de oefenduels met Griekenland (Enschede, donderdag 28 mei) en Wales (Rotterdam, zaterdag 6 juni).

UEFA schrapt interlands: Oranje-leegte op kalender
© Pro Shots

De aanleiding is vanzelfsprekend de coronapandemie. Omdat eerder het EK al werd verzet naar medio 2021 zal Oranje tot september niet meer in actie komen. Voor de Oranje Vrouwen geldt hetzelfde: de oefeninterlands tegen België (5 juni) en Noorwegen (9 juni) komen te vervallen.

Jeugdteams
Wat er met het EK Onder-21 in de zomer van 2021 gebeurt, is nog onduidelijk. Dat geldt ook voor het EK Vrouwen van 2021. 'Voor de teams Onder 19 (mannen) en Onder 17 (vrouwen)- die via een Europese eindronde een WK-ticket kunnen bemachtigen - geldt dat hun kwalificatiereeks in principe later dit jaar wordt afgewerkt', meldt de KNVB verder. 'Alle overige EK-kwalificatie- en -eindrondes voor de jeugdteams vinden geen doorgang. De oefenactiviteiten van de overige jeugdteams tot en met juni komen ook te vervallen.'

De UEFA nam woensdag veel meer beslissingen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.