UEFA nog één stap verwijderd van uitbreiding EK-selecties

Reacties

De uitbreiding van de EK-selecties is een stap dichterbij gekomen. Met een kleine meerderheid stemde het UEFA National Team Competitions Committee maandag voor de verruiming van 23 naar 26 spelers. Het laatste woord is aan het Executive Committee.

UEFA nog één stap verwijderd van uitbreiding EK-selecties

Het orgaan van de Europese voetbalbond kwam maandag bijeen en besprak de optie om de EK-selecties uit te breiden. Op het afgelopen EK (door de pandemie) en het WK (omdat het midden in het seizoen werd georganiseerd) was het voor bondscoaches toegestaan om 26 spelers in te schrijven voor het eindtoernooi. Dat aantal zou weer worden gereduceerd naar 23, maar daar wordt dus mogelijk herzien.

Poll Moeten de EK-selecties worden uitgebreid?
  • Ja
  • Nee

Na de argumenten te hebben afgewogen, stemde een kleine meerderheid voor uitbreiding. Dat is ook het standpunt van Ronald Koeman. De bondscoach sprak onlangs van een absurde situatie. 'Als je deze periode ook weer ziet. Zó veel blessures... Je gaat richting het einde van het seizoen, daarin zal het alleen maar erger worden. Als er één speler wegvalt, kan je al geen elf tegen elf meer spelen.'

Na de stemming van het National Team Competitions Committee is het woord aan het Executive Committee van de UEFA. Dat mag een definitief oordeel vellen over de mogelijke uitbreiding. Dat wordt volgens l'Équipe nog deze week verwacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.