'UEFA kan geloofwaardigheid verliezen bij hoger beroep Man City'

Reacties

Maarten Fontein denkt dat de strijd tussen Manchester City en de UEFA nog lang niet gestreden is. We spraken de voormalige voetbalbestuurder onder meer over wat de Engelse grootmacht nog kan bereiken met het felle protest.

'UEFA kan geloofwaardigheid verliezen bij hoger beroep Man City'
© Pro Shots

De straf voor Manchester City werd vrijdag bekendgemaakt door de Europese voetbalbond. De club is voor twee seizoenen uitgesloten voor Europees voetbal vanwege het overtreden van Financial Fair Play-regels. In een verklaring maakten The Citizens direct duidelijk in hoger beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS). Zolang dit hoger beroep loopt, gaat de straf nog niet in.

'De UEFA lijkt sterk te staan in de zaak tegen Manchester City'

Fontein: 'City hoopt een jaar extra inkomsten uit de Champions League te verzekeren met deze stap. Twee jaar uitsluiting kan hen zo honderd à tweehonderd miljoen euro kosten.'

Fontein denkt dat de UEFA absoluut zeker is van zijn zaak, dat anders de harde maatregel niet zou worden genomen. Desondanks verwacht hij nog een zware strijd. 'Dat komt in feite door het democratische model waarop Europa gebouwd is. In de Verenigde Staten heeft de commissioner van de NBA de absolute macht om dit soort maatregelen op te leggen en te handhaven. Die zijn gewoon de baas. De UEFA loopt het risico om geloofwaardigheid te verliezen als de CAS anders besluit', aldus Fontein.

Lees het volledige achtergrondverhaal over de straf en overtredingen van Man City op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.