UEFA haalt veelbesproken VAR van Champions League-duel af

Reacties

De UEFA heeft Tomasz Kwiatkowski, die dinsdag de VAR was bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Newcastle United, van zijn wedstrijd op woensdag gehaald, schrijven Engelse media. De voetbalbond kiest ervoor de man in de luwte te plaatsen na de ophef over zijn optreden in de blessuretijd van het duel, dat in 1-1 eindigde.

UEFA haalt veelbesproken VAR van Champions League-duel af
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Op aandringen van de Pool gaf scheidsrechter Szymon Marciniak een controversiële penalty waardoor de Fransen alsnog de gelijkmaker konden aantekenen via Kylian Mbappé. Een mogelijke handsbal van Tino Livramento, die de bal via zijn borst op de arm kreeg, was aanleiding voor Kwiatkowski om zijn landgenoot naar de kant van het veld te roepen. Na overleg tussen beide partijen besloot Marciniak om de bal op de stip te leggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Woensdag zou Kwiatkowski vanuit de videokamer assistentie verlenen tijdens de groepswedstrijd van Real Sociedad tegen Red Bull Salzburg, maar de voetbalbond heeft ervoor gekozen hem te vervangen.

Bij het bepalen of er sprake is van moedwillig hands, moeten arbiters naar drie zaken kijken: is er sprake van een bewuste actie (wordt met de arm naar de bal bewogen?), wat is de afstand tussen de bal en de speler en bevindt de hand of arm zich in een onnatuurlijke positie?

Doordat Mbappé het buitenkansje verzilverde door Nick Pope te verschalken, staat Newcastle United ineens op het randje van uitschakeling in het miljardenbal. In Engeland kunnen The Magpies nog Europese overwintering op het hoogste niveau veiligstellen, maar daarvoor moet de formatie van trainer Eddie Howe winnen van AC Milan. Paris Saint-Germain mag dan niet winnen op bezoek bij Borussia Dortmund. Mochten de Fransen wel winnen, gaat Newcastle United bij een zege op de Italianen verder in de Europea League.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.