PSG vestigt pijnlijk record met vele gemiste kansen

Reacties

Uiteindelijk had Paris Saint-Germain een dubieuze strafschop van Kylian Mbappé nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen in de Champions League-wedstrijd tegen Newcastle United. De Parijzenaars zorgden voor een statistisch novum met hun vele gemiste kansen.

PSG vestigt pijnlijk record met vele gemiste kansen
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Sinds Opta in 2013/14 de expected goal-data ging bijhouden in het miljardenbal, deed geen club zichzelf zo tekort als PSG tegen Newcastle. Op basis van de kwantiteit en kwaliteit van de doelpogingen had de Franse topclub vier keer moeten scoren in plaats van eenmaal. De xG kwam aanvankelijk uit op 4,47 en na een bijstelling zelfs op 4,54.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met name talent Bradley Barcola en Mbappé lieten mogelijkheden liggen in het duel met de Premier League-subtopper. 'Het is frustrerend, omdat we van begin tot eind hebben gedomineerd. We kregen zo veel kansen, we hadden echt makkelijk moeten winnen', constateerde laatstgenoemde na het gelijkspel voor de camera van Canal Plus Foot.

Door het punt heeft PSG zijn lot nog wel in eigen hand: een uitzege op het reeds geplaatste Borussia Dortmund volstaat voor een plek bij de laatste zestien.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
PSG
6
2
2
2
9-8
+1
8
3
AC Milan
6
2
2
2
5-8
-3
8
4
Newcastle United
6
1
2
3
6-7
-1
5
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.