UEFA deelt 'voorlopige schorsing' uit aan Slavia-verdediger in racismezaak

Reacties

De wedstrijd tussen Rangers FC en Slavia Praag, in de vorige ronde van de Europa League, krijgt nog een staartje voor Glen Kamara en Ondrej Kúdela. De UEFA heeft laatstgenoemde voorlopig voor één duel geschorst, nu het nog bezig is met het onderzoek naar vermeend racisme.

UEFA deelt 'voorlopige schorsing' uit aan Slavia-verdediger in racismezaak
© Pro Shots

Kamara en Kúdela kregen het in de slotfase van de wedstrijd op 18 maart met elkaar aan de stok en eerstgenoemde claimde racistisch te zijn bejegend door zijn tegenstander. Kúdela benaderde Kamara met zijn hand over de mond en na een woordenwisseling oogde de speler van Rangers zeer gespannen en emotioneel.

Rangers-manager Steven Gerrard liet na afloop van het duel al van zich horen. 'Ik ben heel boos, het is moeilijk om verder te beschrijven hoe ik me voel', foeterde hij. 'Ik geloof Glen voor de volle honderd procent, andere spelers om hem heen hoorden het ook. Ik sta zij aan zij met Glen en ik ga dit aanpakken op de manier waarop hij dat wil. De situatie ligt bij de UEFA nu, ik hoop dat het niet onder het tapijt wordt geveegd.'

Kúdela ontkende racistische woorden te hebben uitgesproken en werd daarbij gesteund door zijn club, die de UEFA vroeg om de zaak te onderzoeken. De Europese voetbalbond is nog niet zo ver dat het reeds met een conclusie kan komen. In afwachting van meer duidelijkheid in de zaak heeft Kúdela nu een voorlopige schorsing van één wedstrijd gekregen. Mocht hij schuldig worden bevonden, dan kan zijn straf nog flink oplopen.

De schorsing van één wedstrijd betekent dat Kúdela donderdag niet in actie mag komen tegen Arsenal. Deze wedstrijd zou hij echter sowieso al missen: de verdediger voelt zich niet lekker en zou daarom al niet meereizen voor de eerste wedstrijd in de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.