Udinese probeert sterk presterend Napoli te stoppen

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een duel in de Serie A. Voor de 28ste speelronde is dat het duel tussen subtoppers Udinese en Napoli van zondagavond (20.45 uur).

Udinese probeert sterk presterend Napoli te stoppen


UDINESE
Klassering 5de plaats (46 punten uit 27 duels)

Vorm Udinese is na een sterke start in de competitie bezig met een zwakke reeks. Het elftal kwam in de laatste zes wedstrijden tot slechts één overwinning (uit bij Bologna, 1-3). Vorige week verloor de ploeg uit Udine met 1-0 van laagvlieger Novara. Ook in Europees verband zit het Udinese niet mee. Door een knappe prestatie van AZ strandde donderdag het Europa League-avontuur voor Udinese.

Opvallend Ondanks de 24 tegendoelpunten die Udinese dit seizoen te verwerken kreeg, houdt het team opvallend vaak de 'nul'. Doelman Samir Handanovic behaalde dit seizoen al twaalf clean sheets. Alleen Gianluigi Buffon (Juventus) hield één wedstrijd vaker de nul, en voert daardoor met dertien duels zonder tegendoelpunt de lijst aan. Overigens werden tien van de twaalf wedstrijden zonder tegendoelpunt gespeeld in 2011. Op basis van de laatste acht wedstrijden staat Udinese namelijk op de teleurstellende zestiende plaats.

Afwezigen Benatia, Basta, Badu, Agyemang-Badu.

NAPOLI
Klassering 4de plaats (46 punten uit 27 duels)

Vorm In tegenstelling tot Udinese mag Napoli niet klagen over de huidige vorm. De laatste vijf wedstrijden werden door de ploeg uit Napels gewonnen. Napoli verloor in het huidige kalenderjaar pas één wedstrijd. Afgelopen woensdag werd het elftal van Walter Mazzarri in de Champions League uitgeschakeld door Chelsea, waardoor de volledige focus op de competitie ligt. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt weliswaar veertien punten.

Opvallend Napoli kwam dit seizoen al tot vijftig doelpunten in de Serie A. Vorige week wonnen de Napolitanen spectaculair van Cagliari met 6-3. De productiefste speler in de ploeg is ongetwijfeld Edinson Cavani. De Uruguyaan vond dit seizoen al zestien keer het net. Ook Marek Hamsik en Ezequiel Lavezzi hadden met respectievelijk zeven en acht doelpunten een groot aandeel in het succes van de club.

Afwezigen Lavezzi, Maggio.

Ondanks de uitstekende reeks van Napoli reist de selectie zondag met lichte angst af naar Udine. De laatste keer dat Napoli met een overwinning op zak terugkeerde naar Napels was op 2 september 2007. De laatste twee edities van Udinese te sterk. Napoli was eerder dit seizoen in eigen huis met 2-0 te sterk voor Udinese.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2000/01 Udinese - Napoli 0-0
2007/08 Udinese - Napoli 0-5
2008/09 Udinese - Napoli 0-0
2009/10 Udinese - Napoli 3-1
2010/11 Udinese - Napoli 3-1


Bekijk hier al onze video's