Twijfels rond Duitse nationale ploeg houden aan

Reacties

Waar bij het Nederlands elftal de startopstelling van aanstaande vrijdag tegen Spanje al grotendeels vaststaat, zijn er in Duitsland nog veel vraagtekens rondom de basiself van Die Mannschaft op 16 juni tegen Portugal. Zeker omdat er met Marco Reus opnieuw een dragende speler is weggevallen staat bondscoach Joachim Löw voor een enorme puzzel.

Twijfels rond Duitse nationale ploeg houden aan

In tegenstelling tot enkelen van zijn collega-internationals bleef Reus het grootste deel van het seizoen gevrijwaard van blessures, totdat de aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund vrijdag in het oefenduel met Armenië (6-1) een zware enkelblessure opliep. Zijn afwezigheid is een groot gemis. Met 23 goals en achttien assists drukte hij dit seizoen nadrukkelijk zijn stempel op het spel van Dortmund.

Het zette Löw opnieuw aan het denken, omdat veel van zijn van oudsher vaste waarden allerminst klaar lijken te zijn voor het WK. Mesut Özil, doorgaans spelend op de nummer 10-positie kampt met een vormcrisis, Bastian Schweinsteiger lijkt na een jaar vol blessures maar niet fit te worden en ook centrumspits Miroslav Klose worstelt al tijden met zijn gestel.

En dus kan het Duitse elftal wel eens een heel ander gezicht krijgen dan de laatste jaren het geval was. Lukas Podolski is na zijn sterke invalbeurt tegen Armenië (één goal en drie assists) favoriet om op links te starten als vervanger van Reus. Ook tijdens de eerste training op Braziliaanse bodem posteerde Löw hem op die positie. En dat terwijl Poldi in aanloop naar het WK vooral bankzitter was.

Lukas Podolski en André Schürrle vulden elkaar uitstekend aan tegen Armenië. Beide aanvallers gelden als potentiële vervanger van Marco Reus.
Lukas Podolski en André Schürrle vulden elkaar uitstekend aan tegen Armenië. Beide aanvallers gelden als potentiële vervanger van Marco Reus.

Löw weigerde al op te biechten wie Reus vervangt. 'De vraag is vooral welke spelers nog vooruitgang boeken tot aan de wedstrijd tegen Portugal, zowel technisch, tactisch als conditioneel.' Behalve Podolski komen ook Mario Götze en André Schürrle in aanmerking voor de positie van Reus, al is de verwachting dat een van hen op de bank begint afhankelijk van welke positie Thomas Müller krijgt toebedeeld (spits of rechts voorin).

Routinier
Waar met Podolski, inmiddels 29 jaar oud, een routinier lijkt terug te keren op de voorgrond, dreigen Özil en Schweinsteiger op hun beurt wel op de bank terecht te komen. Toni Kroos verving de tegen Kameroen (2-2) teleurstellend spelende Özil in het duel met Armenië, terwijl Philipp Lahm in diezelfde wedstrijd de partner was van Sami Khedira op het middenveld.

Lahm stelde na afloop van die interland al erop te rekenen ook op het WK als middenvelder te spelen. Daardoor kent de achterhoede weinig vraagtekens meer: Jérôme Boateng is als rechtsback net als de herstelde Manuel Neuer en de centrumverdedigers Mats Hummels en Per Mertesacker een zekerheid voor Löw. Erik Durm of Benedikt Höwedes zal linksback spelen.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.