Twijfels Advocaat blijken terecht: Heerenveen-Feyenoord afgelast

Reacties

SC Heerenveen - Feyenoord is door de KNVB afgelast. De kwartfinale van het toernooi om de TOTO KNVB-beker kan donderdagavond niet gespeeld worden door de slechte staat van het veld in het Abe Lenstra Stadion, dat door de hevige sneeuwval in het weekend gehavend is. De wedstrijd wordt volgende week woensdag om 18.45 uur alsnog gespeeld.

Twijfels Advocaat blijken terecht: Heerenveen-Feyenoord afgelast
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
4 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord-trainer Dick Advocaat ging er woensdag tijdens zijn perspraatje nog vanuit dat de wedstrijd doorging, maar vroeg zich wel af of het zinvol was om te spelen. 'Min vijf is niet zo erg, maar met min vijftien hebben we toch wel een probleem. Dat veld was zonder sneeuw al verschrikkelijk - dat zeggen ook de spelers van Heerenveen - en nu schijnt het nog slechter te zijn. Zij verwachten dat ze het veld beschadigen als ze het ijs eraf halen.'

De KNVB gaat daarin mee en stelt de wedstrijd dus uit naar volgende week. Het veld in Heerenveen is inmiddels sneeuwvrij, maar er ligt ijs op en het is deels bevroren. Excelsior en Vitesse speelden dinsdag al wel in de kwartfinale. De Arnhemmers wonnen met 0-1 op het kunstgras (foto) in Rotterdam, dat makkelijker sneeuwvrij te maken was. Ajax en PSV spelen woensdagavond in de Johan Cruijff Arena. NEC - VVV-Venlo werd al eerder afgelast door de sneeuwval en wordt ook komende woensdag ingehaald. Het duel begint al om 16.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.