Twente-opponent Benfica wint thuis van Feirense

Benfica heeft de midweekse uitwedstrijd tegen FC Twente (2-2) in de voorronde van de Champions League redelijk verteerd. De ploeg won zaterdagavond in de Portugese competitie van Feirense met 3-1.

De Portugese topclub herstelde zich zo van de valse start in de Liga Sagres. Vorige week gaf Benfica op de eerste speeldag een 2-0 voorsprong tegen promovendus Gil Vicente (2-2) uit handen.

Tegen Feirense beleefde de ploeg van trainer Jorge Jesus (foto) opnieuw een pikstart. Manuel Agudo Durán, voetbalnaam Nolito, zette de thuisploeg na een kwartier spelen op voorsprong.

Feirense kwam weliswaar nog terug in de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft stelde de runner-up van vorig seizoen via Oscar Cardozo orde op zaken: 2-1. In blessuretijd maakte Bruno César aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Woensdag komt Benfica opnieuw in actie. Dan ontvangt de club FC Twente. Inzet is een plaats in de groepsfase van de Champions League. Foto: VI Images