Twente na ruime zege in Riga één horde verwijderd van Conference League

Reacties

FC Twente heeft zich donderdagavond verzekerd van een plek in de play-offs van de Conference League. De Tukkers wonnen ondanks de nodige slordige momenten ook de return in Riga relatief gemakkelijk en stuiten nu op het Fenerbahçe van Dusan Tadic of NK Maribor.

Twente na ruime zege in Riga één horde verwijderd van Conference League
© Pro Shots
Riga
Riga
0 - 3
FC Twente
FC Twente

Twente had het karwei vorige week al kunnen afmaken, maar verzuimde het zwakke Riga FC de nekslag toe te dienen door het in Enschede bij twee treffers te laten (2-0). De in eigen land makkelijk scorende Letten schepten vooraf nog op over hun offensieve kwaliteiten. Daar bleek tijdens het heenduel in De Grolsch Veste weinig van, maar in het Skonto Stadion in Letland - voor het Nederlands elftal bekend terrein - had Lars Unnerstall meer te doen.

Echt in de problemen kwam de betrouwbare keeper van Twente niet, maar hij zag de spelers van Riga wel een stuk vaker voor zijn doel opduiken dan vorige week. De ploeg van trainer Joseph Oosting was daar zelf ook debet aan door regelmatig slordig op te treden. Zo nam Anthony Contreras het doel van Unnerstall in de rommelige openingsfase onder vuur, de Duitse doelman redde echter bekwaam op het schot van de Costa Ricaanse aanvaller.

Zijn landgenoot Manfred Ugalde was na twintig minuten dicht bij de 0-1 voor Twente. Riga-doelman Nils Purins had de grootste moeite met een van richting veranderd schot, maar redde wel goed met zijn voeten op de rebound van de spits van de Tukkers. Zes minuten later was Daan Rots na terugleggen van Ugalde dicht bij een goal, maar zijn schot vloog rakelings naast. Het gebeurde in een sterke fase, maar daarna zakte de ploeg van Oosting weer weg.

Ook na rust verzuimde Twente door te drukken, totdat Rots tien minuten na de hervatting vanuit het niets de ban brak. De linkspoot, die vorige week ook al scoorde, kreeg alle tijd om de verre hoek uit te zoeken en krulde de bal via de onderkant van de lat binnen. Daarna had Twente weinig meer te vrezen van Riga, in de slotfase voerden invallers Gijs Besselink en Naci Ünüvar de score zelfs nog op naar 0-3. De plek in de play-offs van de Conference League was toen allang veilig.

Do 17 aug. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.