Twente-grootheid Bryan Ruiz transfervrij na verscheurd contract

Reacties

Het teleurstellende avontuur van Bryan Ruiz bij het Braziliaanse Santos is voorbij. De aanvaller, die al ruim anderhalf jaar geen wedstrijd meer gespeeld heeft, gaat op zoek naar iets nieuws.

Twente-grootheid Bryan Ruiz transfervrij na verscheurd contract
© Pro Shots

De 34-jarige Ruiz lag nog tot december vast bij Santos, maar het contract is in onderling overleg ontbonden. De Costa Ricaan en zijn club lagen al een tijdje met elkaar in de clinch en na een prima begin kwam Ruiz sinds november 2018 (!) al niet meer in actie. Na slechts veertien duels voor Santos, met daarin twee assists, is het mislukte huwelijk gestrand.

Ruiz maakt in een statement bekend dat zijn loopbaan wat hem betreft niet voorbij is. De technicus gaat op zoek naar een nieuwe club en wil ook zijn interlandcarrière een vervolg geven. Ruiz, die claimt dat hij niet meer betaald werd door Santos en dat hij door toedoen van de club veel morele schade heeft opgelopen, kan door zijn ontbonden contract transfervrij op zoek naar iets nieuws.

Ruiz kende zijn beste periode in Nederland, waar hij met FC Twente in 2010 kampioen van Nederland werd. Een jaar later maakte hij een transfer naar Fulham. Als speler van die club kwam hij in 2014 nog op huurbasis uit voor PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.