Twente akkoord met Eredivisie over compensatieregeling

Reacties

FC Twente gaat de overige clubs in de Eredivisie financieel compenseren. Dat is de Enschedese club dinsdag overeengekomen met de Eredivisie CV.

Twente akkoord met Eredivisie over compensatieregeling

De Eredivisie-clubs waren van mening dat hun concurrentiepositie in de voorbije seizoenen ten onrechte benadeeld is door de handelwijze van het voormalige bestuur van FC Twente. Door het financiële wanbeheer konden de Enschedeërs in de afgelopen jaren hoge klasseringen op de ranglijst behalen. Mede op basis daarvan werd de uitkering uit de tv-gelden bepaald. Ook waren de overige clubs van mening dat het Nederlandse voetbal reputatieschade heeft geleden door de handelwijze van FC Twente.

'FC Twente heeft uit moreel oogpunt dit gebaar willen maken', zegt interim-directeur Onno Jacobs (foto) in een persverklaring. 'Wij hechten aan het herstel van de goede verhoudingen met onze stakeholders, zeker ook met onze collega-clubs. Naar de supporters van andere clubs maken we ook een gebaar door hen volgend seizoen, indien wij de licentie behouden, gratis de wedstrijden in De Grolsch Veste te laten bezoeken. Wij hopen dat we hiermee een streep kunnen zetten onder een uiterst moeizame periode en dat wij vanaf nu weer gezamenlijk naar de toekomst kunnen kijken.'

Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV, denkt dat dit door de getroffen regeling, waarover verder geen mededelingen worden gedaan, mogelijk is. 'FC Twente zet daarmee een goede stap in het herstel van het onderlinge vertrouwen en het onderstrepen van het collectieve belang.'

Henk Kivits, de man die de onvrede van de clubs aankaartte, werd dinsdag herkozen als voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. Dat orgaan bestaat verder nog uit PSV-directeur Toon Gerbrands en Feyenoord-directeur Eric Gudde. Tielbeke heeft samen met Jacco Swart de dagelijkse leiding in handen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.