Twee wedstrijden Feyenoord-beloften geschrapt na positieve coronatest

Reacties

Feyenoord Onder-21 heeft twee competitiewedstrijden moeten schrappen vanwege een positieve coronatest binnen het team. De duels met NEC Onder-21 (26 september) en SC Heerenveen Onder-21 (29 september) gaan niet door.

Twee wedstrijden Feyenoord-beloften geschrapt na positieve coronatest
© Pro Shots

Het nieuwe seizoen in de beloftencompetitie is inmiddels drie wedstrijden onderweg, maar de Rotterdamse beloften onder leiding van coach Rini Coolen moeten de vierde en vijfde wedstrijden dus even uitstellen. Beide wedstrijden zouden in Rotterdam plaatsvinden. De eerstvolgende wedstrijd is nu op zaterdag 3 oktober op bezoek bij FC Groningen.

Feyenoord Onder-21 wil zo snel mogelijk naar de Keuken Kampioen Divisie en kreeg deze zomer enkele buitenlandse impulsen. Zo werden met Bernardo Silva, Mikael Törset Johnsen en Sondre Skogen een Portugees en twee Noren naar de club gehaald. Afgelopen week kwam ook Baggio Wallenburg over van PSV. Ondanks die impulsen begonnen de Rotterdamse beloften matig aan het nieuwe beloftenseizoen. Er werd met 2-4 verloren van NAC Breda en met 3-1 verloren van ADO Den Haag. FC Twente/Heracles Onder-21 werd wel met 1-3 verslagen.

Onderzoek
Feyenoord en clubarts Casper van Eijck kondigden afgelopen week onder de naam Krijg De Kuip weer vol! een onderzoek aan om aan te tonen dat het bezoeken van De Kuip veilig kan, ook in tijden van corona. In samenwerking met virologe Annemiek van der Eijk, de afdeling Virologie van het Eramus MC, GGD Rotterdam-Rijnmond, de gemeente Rotterdam en medewerkers van de TU Delft is er een studie opgezet waarbij tijdens zes thuiswedstrijden van Feyenoord wordt onderzocht of het bezoeken van grote evenementen ook daadwerkelijk leidt tot meer coronabesmettingen. 'Wanneer wij kunnen aantonen dat het bezoeken van grote evenementen veilig is, zal het hopelijk snel mogelijk worden om meer toeschouwers toe te laten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.