Twee mazzelgoals bezorgen Arsenal winst op Celtic

Arsenal heeft een grote stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. In Glasgow werd Celtic met 2-0 verslagen door een gelukkige treffer van William Gallas en een eigen doelpunt.

Beide ploegen creëerden weinig kansen op Celtic Park, maar Arsenal was wel duidelijk de ploeg die de wedstrijd controleerde. De thuisploeg probeerde via snelle uitbraken gevaar te stichten, maar Arsenal kwam eigenlijk geen moment in de problemen.

Kort voor rust kwam de ploeg van manager Arsène Wenger op voorsprong. Cesc Fabregas schoot een vrije trap hard op het doel van Artur Boruc, Gallas dook weg en via de rug van de Fransman verdween de bal in het doel achter de Poolse doelman.

Ook in de tweede helft waren er weinig kansen, maar opnieuw scoorde Arsenal met veel geluk. In de 71ste minuut gaf Gaël Clichy de bal vanaf de linkerflank voor en Celtic-aanvoerder Gary Caldwell gleed de bal achter ploeggenoot Boruc en bepaalde zo de eindstand op 0-2.