Twee goals uit 35 (!) pogingen: Feyenoord miste vooral scherpte tegen PSV

Dat Feyenoord in blessuretijd een nederlaag tegen PSV nog wist te voorkomen, was gezien de onderliggende cijfers misschien niet meer dan logisch. De thuisploeg was véél dreigender dan zijn tegenstander: het vergat alleen lange tijd om ook daadwerkelijk de trekker over te halen.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
PSV
PSV

Feyenoord was in de eigen Kuip de meest aanvallende ploeg en noteerde in totaal liefst 35 doelpogingen. Het was voor het eerst sinds statistiekenbureau Opta dit bijhoudt dat de Rotterdammers zo vaak probeerden te scoren in één Eredivisie-wedstrijd. PSV noteerde slechts zeven doelpogingen, maar wist daaruit dus wel twee keer te scoren.

De bezoekers kwamen in Rotterdam op een 0-2 voorsprong. Daarvoor had Feyenoord al wat kansen onbenut gelaten en dat ging na de goal van Thorgan Hazard ook nog wel even door. Alireza Jahanbakhsh bracht uiteindelijk de aansluitingstreffer op het bord en maakte in blessuretijd de 2-2. Ook gezien het verschil in expected goals was dat zonder meer verdiend te noemen.