Twee assists van Götze in twee minuten helpen Frankfurt naar halve finale

Sheraldo Becker, Danilho Doekhi en de andere spelers van Union Berlin mogen zich op de Bundesliga gaan richten. In de DFB-Pokal was Eintracht Frankfurt met 2-0 te sterk, daardoor staat de titelhouder van de Europa League als eerste ploeg in de halve finale. Het verschil werd binnen enkele minuten gemaakt.

Eintracht Frankfurt
2 - 0
Union Berlin

Een hakje van Mario Götze zette Randal Kolo Muani na tien minuten vrij voor de keeper, de spits rondde met zijn linkerbeen beheerst af. Hij was amper uitgejuicht of hij had andermaal reden tot feesten. Opnieuw was Götze de aangever, Kolo Muani was sneller dan tegenstander Robin Knoche en zag dat Union-doelman Lennart Grill veel te ver voor zijn doel stond. De Fransman kon makkelijk voor 2-0 zorgen.

Al na twintig minuten leek de wedstrijd beslist door een goal van Rafael Borré, maar de Colombiaan stond nipt buitenspel en de VAR zette terecht een streep door de goal. Union kwam er eigenlijk niet aan te pas en had geluk dat Borré even later de lat schoot en Sebastian Rode de rebound voorlangs knalde. De bezoekers uit Berlijn hadden in de eerste helft simpelweg niets in te brengen.

Na rust kon het team van Urs Fischer de thuisploeg neutraliseren, maar ook niet meer dan dat. Zo werd het geen bijster interessante tweede helft. Frankfurt hield makkelijk stand, leunend op de ruime voorsprong die de tandem Götze – Kolo Muani binnen een paar minuten had opgeleverd. Jamie Leweling kreeg een goede kans op de 2-1, maar Kevin Trapp redde.

Daar bleef het bij. Frankfurt mag dus nog hopen op de eindzege in de beker, zoals ook in 2019 lukte. Voor Union wachten nog acht wedstrijden in de Bundesliga. Als de prestaties van Die Eisernen constant blijven, lijkt kwalificatie voor de Champions League het verbluffende eindresultaat te worden.