Twee Ajacieden, twee PSV'ers en één AZ-talent bij vijftig grootste talenten

Reacties

Volgens het Franse L'Équipe behoren er vijf Eredivisie-spelers tot de vijftig grootste talenten ter wereld. Het Franse medium stelde een lijst samen van de vijftig beste spelers die in of na 2001 geboren zijn. Ryan Gravenberch is de hoogst genoteerde Nederlander en Eredivisie-speler. Hij staat op de derde plek.

Twee Ajacieden, twee PSV'ers en één AZ-talent bij vijftig grootste talenten
© Pro Shots

Met de derde plek in de verkiezing hoeft Gravenberch alleen Ansu Fati (FC Barcelona) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes) voor zich te dulden. De Ajax-middenvelder houdt daarmee talenten zoals Pedri (Barcelona FC), Giovanni Reyna, Jude Bellingham (beiden Borussia Dortmund), Yari Verschaeren (Anderlecht), Mason Greenwood (Manchester United) en Bukayo Saka (Arsenal) voor zich. Zij vormen de nummers vier tot en met negen.

Op nummer tien is de volgende Nederlander terug te vinden: Myron Boadu. De AZ-spits staat daarmee iets hoger dan Mohamed Ihattaren. De PSV'er staat op de veertiende plek van de talentenlijst. Daarmee staat Ihattaren één plekje hoger dan Youssoufa Moukoko, de zestienjarige aanvaller die de jongste debutant in de Champions League en de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga is.

Na Ihattaren volgt al snel de volgende PSV'er: Noni Madueke. De achttienjarige Engelsman is terug te vinden op plek twintig. Na Madueke is er tot plek 48 geen Eredivisie-talent meer terug te vinden. Op die positie staat Ajax-spits Lassina Traoré.

Bekijk hieronder de gehele lijst:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.