TV-klap voor Turkse voetbal

Reacties

De laatste jaren was de Turkse competitie in trek bij Nederlanders. Ook B-spelers konden zich er financieel onafhankelijk voetballen.

TV-klap voor Turkse voetbal
© Pro Shots

In de Süper Lig worden bij kleine clubs al snel salarissen neergelegd die in de Eredivisie alleen te verdienen zijn bij Ajax, PSV en Feyenoord. Dat was mede te danken aan de goede tv-deal uit 2015. De clubs sleten toen de rechten aan onder meer BeIN Sports en veroverden dik 400 miljoen euro.

Maar in de loop der jaren ontstond er veel discussie, omdat de liveduels gemakkelijk illegaal te bekijken waren en de voetbalbond weinig ondernam om de piratenzenders uit de lucht te halen.

Door het gebrek aan exclusiviteit wordt dit seizoen - het laatste jaar van het lopende contract - al veel minder betaald. De anti-BeIN-campagne van Fenerbahçe, dat de zender beticht van partijdigheid, hielp ook niet mee. Het resulteert nu in tegenvallende biedingen voor de acht pakketten die na dit seizoen op de markt komen.

Een week voor de sluiting van de veiling is nog geen 150 miljoen geboden 300 miljoen minder dan het vorige contract. Dit zal uiteraard flinke consequenties hebben voor de mogelijkheden op de transfermarkt.

Op de UEFA-coëfficiëntenranglijst is Turkije bezig aan een vrije val:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.