Tuyp goud waard, blunder zorgt voor remise Sparta

FC Eindhoven heeft vrijdagavond op bezoek bij Sparta twee punten verloren. De Brabanders kwamen in Rotterdam pas in de slotminuut langszij. Ook Jack Tuyp sloeg toe in de slotminuut, zijn treffer betekende een zege voor Volendam.

Sparta – FC Eindhoven 2-2Na een klein half uur spelen kwam Eindhoven op voorsprong. Jens van Son kon van dichtbij binnentikken. Lang had Sparta niet nodig om langszij te komen. Jeremy Bokila kon tien minuten voor rust na goed doorgaan de gelijkmaker laten noteren. Diezelfde Bokila was na rust verantwoordelijk voor de 2-1 met een intikker.

Sparta leek die voorsprong vast te gaan houden. Wesley Vanbelle dacht daar anders over. Hij was in de negentigste minuut verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Zijn vrije trap, vanaf vijf meter voor de middenlijn (!), vloog door een verschrikkelijke blunder van Sparta-doelman Rubin Dantschotter, de vervanger van Nico Pellatz, tegen de touwen.

Door het puntenverlies staat Eindhoven twee punten achter FC Zwolle, al heeft de lijstaanvoerder nog wel een duel tegoed. Sparta is na vrijdag zesde.

FC Volendam – SC Veendam 3-2De thuisploeg schoot op eigen veld uit de startblokken. Binnen twaalf minuten stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Robert Mühren (schuiver) en Achmed Ahahaoui (schoot de bal in het dak van het doel) zorgden voor een riante positie.

Geheel tegen de verwachting in kwam Veendam langszij. Alair Cruz Vicente en Pepijn Kluin waren verantwoordelijk voor de gelijke stand. Net als in Rotterdam, kwam er in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog verandering in de stand. Tuyp liet zijn vijftiende (!) seizoenstreffer aantekenen en zorgde er voor dat Volendam derde is met acht punten achterstand op Zwolle. Veendam is voorlaatste in de Jupiler League.

Overige uitslagenFC Emmen – MVV Maastricht 2-1Fortuna Sittard – FC Dordrecht 2-0AGOVV Apeldoorn – Telstar 2-3 Foto: VI Images