Turkse president bevrijdt arbiter, feesten in Blatter-kostuum

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Turkse president bevrijdt arbiter, feesten in Blatter-kostuum


• Scheidsrechter Cagatay Sahan kon woensdagavond iets later dan gepland naar moeders de vrouw. De Turkse arbiter werd door Trabzonspor-voorzitter Ibrahim Haciosmanoglu namelijk opgesloten in zijn kleedkamer na het competitieduel tussen Trabzonspor en Gaziantepspor (2-2). De thuisploeg schreeuwde kort voor het laatste fluitsignaal moord en brand wegens een vermeende handsbal, maar Sahan gaf geen kik. Dat besluit kon hij vier uur lang overpeinzen, totdat Haciosmanoglu hem – naar eigen zeggen op voorspraak van president Recep Tayyip Erdogan – vrijliet. (BBC)

• Een opmerkelijk verhaal uit België. Anderlecht-speler Kara Mbodj zou graag trouwen met model en actrice Lissa Thiam, maar zijn moeder steekt daar vooralsnog een stokje voor. Mama Kara is fel tegen een huwelijk tussen de twee, omdat Thiam in haar ogen 'geen goede huisvrouw en moeder' kan zijn. De Senegalese verdediger staat nu tussen de partijen. Het is maar de vraag of Mbodj zijn hoofd erbij kan houden als zijn liefje (zie Instgram-post) voor hem staat en hij zijn keuze mee moet delen. (Het Nieuwsblad)

• Halloween komt met rasse schreden dichterbij, maar voor wie nog niet in het bezit is van een ludiek kostuum hebben wij hierbij een aardige tip. Je kunt namelijk altijd nog als de geplaagde FIFA-voorzitter Sepp Blatter langs de deuren.

• Het Duitse FSG Pollhager-Nordseh/Lauenhagen verloor het uitduel met TuS Schwarz-Weiss Enzen nipt met 2-1. Weinig reden tot consternatie, maar de verliezers grepen een wat al te creatieve lijnenkalker aan als excuus voor de nederlaag. De club diende zelfs een klacht in bij de lokale voetbalbond en wacht nu in spanning af of de bestuurders één lijn trekken tegen dit soort overtredingen. (Het Nieuwsblad)

• PSV-trainer Phillip Cocu viert donderdag zijn verjaardag. De oefenmeester- en voormalige speler van de regerend landskampioen wordt 45 jaar. Cocu speelde niet alleen in Eindhoven, maar kwam ook uit voor AZ, Vitesse, Barcelona en Al-Jazira. Hij speelde tevens 101 keer in het shirt van het Nederlands elftal. Proficiat!

• Ook Cocu's generatiegenoot Edwin van der Sar wordt donderdag 45 jaar. De directeur van Ajax verdedigde tijdens zijn carrière het doel bij de Amsterdammers, Juventus, Fulham en Manchester United. Met zowel Ajax als United won hij de Champions League en daarnaast werd hij tot twee keer toe uitgeroepen tot Europees doelman van het jaar (1995 en 2009). Gefeliciteerd!

• Net als Van der Sar maakte ook Robert Pirès furore in de Premier League. De Franse aanvaller, die samen met Dennis Bergkamp bij Arsenal speelde, wordt donderdag 42 jaar. Pirès werd groot bij FC Metz, belandde via Olympique Marseille bij Arsenal, voetbalde daarna nog bij Villarreal en Aston Villa en sloot zijn loopbaan in 2014 af bij FC Goa in India. Van harte!

Roberto Firmino werd woensdagavond verkozen tot man van de wedstrijd bij het League Cup-duel tussen zijn club Liverpool en AFC Bournemouth (1-0). Na de wedstrijd kreeg hij daarom een fles champagne overhandigd. De Braziliaan dacht echter dat dit slechts voor de sier was.

'Spelers die uit het buitenland worden gehaald en een andere manier van spelen gewend zijn, moeten goed begeleid worden. In mijn tijd bij Tottenham was er de training en meer niet.'
In gesprek met de London Evening Standard gaat voormalig PSV-doelman Huerelho Gomes, tegenwoordig uitkomend voor Watford, in op zijn mislukte verblijf bij Tottenham Hotspur. In 2008 verruilde de Braziliaanse doelman Eindhoven voor de Londenaren, maar hij kon daar nooit echt aarden.

• Hij mag dan misschien een paar kilo zijn aangekomen, voetballen kan Ronaldo nog steeds…

'Nadat mijn huis werd leeggeroofd, was het voor mij duidelijk: ik moest zo snel mogelijk vertrekken.'
• Het huwelijk tussen Ángel Di María en Manchester United liep niet uit op een succes. De Argentijnse aanvaller, inmiddels actief bij Paris Saint-Germain, begon aardig op Old Trafford, maar zakte daarna weg. In gesprek met Marca vertelt de voormalige speler van onder meer Real Madrid en Benfica tevens dat hij door incidenten niet meer in Engeland wilde voetballen.

'United heeft een team waar je niet graag tegen wilt spelen, maar waar je ook niet graag in wilt spelen. Het lijkt wel alsof Van Gaal niet wil dat er acties en doelpunten worden gemaakt.'
• Louis van Gaal koos met het Nederlands elftal tijdens het WK van 2014 in Brazilië een verdedigende speelstijl en daarmee werd Oranje derde van de wereld. Bij Manchester United kiest de coach opnieuw voor een behoudende speelwijze en daar zijn ze in Engeland niet zo blij mee. United-legende Paul Scholes liet bij de BBC weten niet in de ploeg van de Nederlander te willen spelen.

• Op deze dag in 2002, precies dertien jaar geleden, maakte Andrés Iniesta zijn debuut namens Barcelona. In het Champions League-duel met Club Brugge (1-0 zege) liet trainer Van Gaal hem invallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.