Turkse media loven oud-Eredivisiespelers na 'storm' tegen FC Twente

Reacties

Fenerbahçe lijkt de groepsfase van de Conference League nauwelijks meer te kunnen ontgaan na de 5-1 overwinning op FC Twente van donderdag. In de Turkse media is er veel lof voor oud-Eredivisionisten waaronder Sebastian Szymanski.

Turkse media loven oud-Eredivisiespelers na 'storm' tegen FC Twente
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 1
FC Twente
FC Twente

De oud-Feyenoorder, vorig seizoen met de Rotterdammers landskampioen van Nederland geworden, gaf de assist bij de 1-1 van voormalig Twente-speler Jayden Oosterwolde en nam zelf de 2-1 voor zijn rekening door Lars Unnerstall met rechts te verschalken. Hurriyet spreekt van een Szymanski-storm bij Fenerbahçe sinds de komst van de Pool naar Istanbul.

De linkspoot bleef zelf nuchter onder de lofuitingen in gesprek met fotoMac. 'Na de rode kaart van de tegenstander zijn we rustiger en eenvoudiger gaan spelen. Dat was voor mij de sleutel tot de wedstrijd.'

Ook een andere oude bekende deed van zich spreken in Instanbul. Dusan Tadic, oud-speler van Twente en afgelopen zomer overgekomen van Ajax, stond met een trucje aan de basis van de 4-1 van İrfan Can Kahveci. De aanvoerder had de ballenjongens geïnstrueerd de bal snel aan te gooien en dat bracht de marge op drie. Tadic zelf maakte de return tot een formaliteit door de 5-1 vanaf de penaltystip binnen te schieten.

Kadioglu, oud-speler van NEC en aangever bij de 3-1, sprak van een eenzijdige avond na de rode kaart voor de Tukkers. 'We speelden geduldig. Ook onze fans waren geweldig. Ik vond het een geweldige show', zegt de back in gesprek met Fanatik. Ook keek de 23-jarige Arnhemmer uit naar het seizoen. 'Het zal een lang seizoen voor ons worden. Het is belangrijk dat iedereen fit is. We zullen strijden voor het kampioenschap. Ik denk dat we een kans hebben.'

Trainer Ismail Kartal had lovende woorden over voor de Turkse fans in het Ülker stadion in Istanbul. 'We doen ons best om Fenerbahçe naar de plek te brengen die het verdient en om onze fans blij te maken. Vandaag wonnen wij dankzij onze fans. Ik wil de aanhang bedanken voor de steun', sprak de coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.