Turkse jeugdinternational op weg naar Fortuna Sittard

Reacties

Fortuna Sittard staat op het punt om Yigit Emre Celtik (18) vast te leggen. De aanvallende middenvelder komt over van het Turkse Altinordu FK, een tweededivisionist met een veelgeroemde jeugdopleiding.

Turkse jeugdinternational op weg naar Fortuna Sittard
© Pro Shots

Celtik, international van de nationale ploeg Onder-17, geldt als één van de grootste talenten van de academie. Over de precieze constructie wordt nog gesproken, maar de bedoeling is dat Celtik een definitieve transfer maakt naar de Sittardse Eredivisionist. Fortuna kan versterking van de middenlinie goed gebruiken.

Na het vertrek van vijftien spelers en de afwezigheid voor onbekende duur van aanvoerder Ben Rienstra heeft de club nog twee specifieke middenvelders over: Tesfaldet Tekie en Zian Flemming. De laatste, begeerd door Nottingham Forest, moet de opening van het nieuwe seizoen missen door een schorsing.

Trainer Sjors Ultee krijgt er spoedig mogelijk nog een middenvelder bij in de persoon van Arianit Ferati (23), een Duitser die vorig seizoen actief was voor Waldof Mannheim in de Derde Bundesliga. Hij liet een goede indruk achter tijdens een proefperiode. Hetzelfde geldt voor de Franse aanvaller Samy Baghdadi (23), hiervoor spelend voor de Franse vierdedivisionist RC Grasse. Fortuna hoopt beide spelers snel aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.