Turkse chaos: Besiktas ontslaat Santos, nieuwe kans Van Bronckhorst?

Reacties

Fernando Santos kan Istanbul alweer verlaten. De Portugese trainer werd zaterdagavond ontslagen door Besiktas. Daardoor kwam een einde aan een huwelijk van drie maanden.

Turkse chaos: Besiktas ontslaat Santos, nieuwe kans Van Bronckhorst?
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 1
Samsunspor
Samsunspor

Afgelopen winter werd Santos aangesteld. Op 7 januari werd de voormalig bondscoach van Portugal, waarmee hij Europees kampioen werd, gepresenteerd. Dat gebeurde nadat de komst van Giovanni van Bronckhorst niet doorging. De oefenmeester wilde per se NAC Breda-trainer Jean-Paul van Gastel meenemen naar de Süper Lig, maar de vertrouwenspersoon van Van Bronckhorst kwam niet weg uit Breda.

Besiktas schakelde door en presenteerde Santos. De ervaren coach moest zorgen voor stabiliteit en voor een plaats in de topdrie. In drie maanden tijd wist de Portugees echter maar vier van de dertien competitiewedstrijden te winnen. Het gelijkspel tegen Samsunspor (1-1) zorgde ook zaterdag weer voor een teleurstelling. En dan zijn de Turkse voetbalwetten onverbiddelijk, bleek weer.

De Turkse topclub meldde zaterdag dat Santos op straat gezet was. Daardoor begint de zoektocht naar een nieuwe trainer opnieuw. Van Bronckhorst is nog altijd beschikbaar, terwijl nu ook Van Gastel op de markt komt. Zijn contract bij NAC loopt af en wordt niet verlengd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.