Tumultueus einde aan debuut Petrovic als bondscoach Irak

Reacties

Zeljko Petrovic is bij zijn debuut als bondscoach van Irak ontsnapt aan een nederlaag. In de strijd om de Arab Cup werd het op de valreep 1-1 tegen Oman.

Tumultueus einde aan debuut Petrovic als bondscoach Irak
© Pro Shots

Salaah Al Yahyaei was met een in de 78ste minuut benutte strafschop hard op weg de matchwinner te worden voor Oman. Irak, dat na ruim een uur met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Yaser Kasim, leek geslagen.

Diep in de extra tijd kwam er toch nog de onverwachte ontsnapping. Scheidsrechter Martinéz kende op advies van de VAR Irak een strafschop toe. Die werd aanvankelijk gemist door Ayman Hussein, waarop Petrovic het veld opstapte.

Al dan niet dankzij de bemoeienissen van de Montenegrijn mocht de strafschop worden overgenomen omdat de Oman-doelman te vroeg van zijn lijn was gekomen. Hasan Abdulkareem had meer succes vanaf elf meter; 1-1. Daarmee bleef Petrovic bij zijn eerste duel als opvolger van de vertrokken Dick Advocaat een nederlaag bespaard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.