Tumult in Schotland: Kelle Roos vertolkt hoofdrol in bizarre wedstrijd

Kelle Roos heeft zaterdagmiddag een hoofdrol gespeeld in de wedstrijd tussen St. Mirren en Aberdeen. De Nederlandse keeper van Aberdeen mocht driemaal proberen een strafschop tegen te houden en slaagde daar één keer in; Roos veroorzaakte een van de penalty's en maakte ook een eigen doelpunt. Bovendien was hij mijlenver zijn doel uit bij het laatste doelpunt van de wedstrijd. Aberdeen verloor met 3-1.

Na een rustig begin brak Matty Kennedy de ban met een vernietigend afstandsschot in de linkerbovenhoek. Aberdeen sneed zichzelf echter in de vingers doordat aanvoerder Anthony Stewart een directe rode kaart ontving voor een tackle op Jonah Ayunga. De VAR zag bovendien dat die overtreding binnen het strafschopgebied werd begaan, waardoor St. Mirren een strafschop kreeg.

Voor Roos vloog de strafschop op ongelukkige wijze binnen. Mark O'Hara schoot tegen de paal aan, maar via de voet van Roos belandde de bal toch in het net. Vlak voor de pauze keerde Roos wel een gevaarlijke kopbal van Ayunga, waardoor het voor de rust bij 1-1 bleef. Aan het begin van de tweede helft kreeg St. Mirren weer een penalty, ditmaal na een overtreding van Roos op Curtis Main. Roos dook de goede kant op, maar trok opnieuw aan het kortste eind.

Na een uur mocht St. Mirren het voor de derde keer proberen vanaf elf meter. Liam Scales en Ross McCrorie brachten Ayunga gezamenlijk ten val, waarna niet O'Hara maar Ayunga zelf zich ontfermde over de penalty. De Keniaan schoot door het midden en zag Roos redding brengen met de voet. Daarmee bezorgde Roos zijn ploeg een boost. Met tien man zocht Aberdeen naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet. Sterker nog: diep in de blessuretijd profiteerde St. Mirren van de risico's die Aberdeen nam. Omdat Roos mee was in de aanval, kon Greg Kiltie van grote afstand scoren in een leeg doel.

Aberdeen staat met 25 punten uit 18 duels op de derde plek in Schotland, op een straatlengte afstand van Rangers FC en Celtic. The Dons kunnen alleen naar beneden kijken en zien drie ploegen die slechts een punt minder hebben, waaronder St. Mirren.