Tuchtcommissie oordeelt hard: boete en leeg fanvak Feyenoord

Reacties

Feyenoord is door de KNVB flink bestraft voor het wangedrag van supporters tijdens de topper tegen PSV op 2 december 2018. De club moet een boete van 15.000 euro betalen en de supporters van Vak S zijn op 4 april niet welkom bij de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen.

Tuchtcommissie oordeelt hard: boete en leeg fanvak Feyenoord

Een deel van de fans uit dat vak stak massaal vuurwerk af rond de wedstrijd tegen PSV. De aanklager betaald voetbal eiste daarop een boete van 15.000 euro en het leegblijven van het betreffende vak bij één thuisduel. Feyenoord besloot de zaak voor te laten komen bij de tuchtcommissie, maar die heeft zich aangesloten bij de eis van de aanklager betaald voetbal.

Feyenoord laat weten dat er ook geen alternatieve kaarten worden verstrekt aan de supporters uit Vak S, zij zijn niet welkom tegen Heerenveen en worden niet gecompenseerd voor het noodgedwongen missen van die wedstrijd. De Rotterdammers benadrukken wel dat zij het oneerlijk vinden dat alle supporters uit dat vak nu worden gestraft, terwijl slechts een klein deel vuurwerk afstak.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk geeft op de clubwebsite aan 'moedeloos' te worden van de supporters die steeds maar vuurwerk mee het stadion in blijven smokkelen, ondanks herhaaldelijke oproepen dit niet te doen. 'Er wordt gefouilleerd, we zetten honden in en denken nu toch weer na over het plaatsen en structureel richten van nog meer camera's op bepaalde vakken en overige extra maatregelen om de pakkans van daders te vergroten. Maar we willen ook gastvrij blijven voor die 99 procent die hier wel gewoon naartoe komt voor een mooie en leuke voetbalmiddag of -avond.'

'We waarschuwen ook voortdurend voor de risico’s die er aan kleven voor de daders zelf en ook voor overige mensen op het vak. Helaas lijkt het er vooralsnog op dat het deze groep vooral te doen is om het te verpesten voor de club en de rest van het publiek, in plaats van het daadwerkelijk positief steunen van het team. Want tonen dat je 100 procent achter het team staat en dat je de spelers vleugels wilt geven, dat kan op heel andere en veel betere manieren', besluit Van Merwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.