Feyenoord baalt van 'buitenproportionele straf' na gedrag fans tegen PSV

De aanklager betaald voetbal heeft Feyenoord een schikkingsvoorstel gedaan naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV, op 2 december vorig jaar. Toen staken fanatieke supporters fakkels en vuurwerk af, zeer tegen de afspraken in.

Feyenoord baalt van 'buitenproportionele straf' na gedrag fans tegen PSV

De aanklager wil dat Feyenoord een thuiswedstrijd speelt waarbij vak S leeg blijft. Daarnaast wordt de Rotterdamse club een boete opgelegd van 15.000 euro. In een statement op de clubwebsite geeft Feyenoord te kennen dat het betreurt dat de fans in december vuurwerk en fakkels afstaken, waar dat duidelijk niet was toegestaan.

Toch maakt de club de gang naar de tuchtcommissie van de KNVB. Feyenoord meent namelijk dat het veel maatregelen genomen heeft tegen vuurwerk en geeft ook aan dat het de straf buitenproportioneel vindt. 'Vele supporters die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad dreigen nu gestraft te worden, doordat een klein deel van de aanwezigen zich niet aan de regels houdt', stelt Feyenoord.

De Rotterdammers wachten nu af wanneer de zaak voorkomt. Los van de ongeregeldheden tijdens Feyenoord-PSV loopt er nog een onderzoek naar de gang van zaken tijdens de recente Klassieker tegen Ajax. In die wedstrijd werd eveneens vuurwerk afgestoken door supporters in De Kuip.

Bekijk hier al onze video's