Tuchelball doet Simeone ongetwijfeld terugdenken aan 2014

Reacties

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone zag woensdag een spiegelbeeld van de eigen succesformatie van zeven jaar geleden in Chelsea, dat onder Thomas Tuchel tot een onverslaanbare formatie is gesmeed.

Tuchelball doet Simeone ongetwijfeld terugdenken aan 2014
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Sinds zijn entree als opvolger van Frank Lampard heeft Chelsea de weg omhoog ingeslagen. Met zijn eerste dertien duels op de bank van The Blues zonder nederlaag schreef Tuchel historie. Luiz Scolari is zijn Chelsea-record kwijt.

Maar het is meer dan alleen die reeks zonder nederlagen waarvoor Tuchel lof krijgt toegezwaaid. De zesde clean sheet op rij – elf in totaal - zegt alles over de basis van het succes van The Blues. 'De defensieve transformatie is zeer bijzonder en wat het nog indrukwekkender maakt is dat het niet lijkt uit te maken wie er speelt', concludeert Sky Sports. 'De veerkracht en de organisatie die Tuchel heeft ingeprent, in slechts twee maanden tijd, heeft wortel geschoten in de hele selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met die zekerheid bouwt Tuchel verder aan het laten schitteren van de beschikbare aanvalskrachten. De openingsgoal van Hakim Ziyech, in combinatie met Timo Werner en Kai Havertz, toonde dat de drie zomerse topaankopen samen kunnen renderen in Tuchelball.

'Tuchel lijkt echt het maximale te halen uit de potentie van Chelsea', schreef The Independent. 'Dit is waartoe ze in staat werden geacht. Dit is waarom ze zijn gehaald. Dit is waarom ze een kandidaat zijn voor deze prijs en waarom ze, net als wat werd gezegd van Atlético, mogelijk een van de gevaarlijkste ploegen bij de laatste acht zijn.'

De wind in de zeilen van Tuchel staat in schril contrast met de groeiende tegenwind van Simeone. 'Begrafenis in Londen', was de veelzeggende kop in AS na de uitschakeling in de Champions League. 'Het was alsof Chelsea tegenover een team uit het Championship stond', zei BT Sports-analist Joe Cole.

In 2021 lijkt al het in 2020 zo mooi opgebouwde werk in te storten. De hoop op Europees succes is vervlogen, terwijl in La Liga de voorsprong op achtervolger Real Madrid en Barcelona beetje bij beetje afbrokkelt. 'Het angstaanjagende beeld dat we in november al de kampioen zagen spelen gezien de voorsprong op Real Madrid en Barcelona is aan het vervagen. De crisis qua resultaten vertaalde zich te vroeg in een crisis van vertrouwen. De volgende stap is de crisis van het spel', was te lezen in AS.

'Het Chelsea van nu lijkt meer op het Atlético van 2014 dan het Atlético van nu', concludeerde MARCA verwijzend naar het jaar dat de Rojiblancos Spaans kampioen werd en het schopten tot de finale van de Champions League. 'Ik ben er best wel zeker van dat niemand wil tegen ons spelen in de kwartfinale', zei Tuchel. Dat was in 2014 ook het geval met Atlético, de club die woensdag kansloos was tegen zijn ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.