Tuchel wil ver gaan voor Rüdiger en kondigt rentree Lukaku aan

Reacties

Thomas Tuchel heeft nog altijd goede hoop dat Antonio Rüdiger overtuigd kan worden om langer bij Chelsea te blijven. Dat zei de Duitse manager bij zijn vooruitblik op Juventus-thuis, de wedstrijd waarin Romelu Lukaku mogelijk zijn rentree kan maken.

Tuchel wil ver gaan voor Rüdiger en kondigt rentree Lukaku aan
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
4 - 0
Juventus
Juventus

Lukaku raakte op 20 oktober in de Champions League-wedstrijd tegen Malmö FF geblesseerd aan zijn enkel is sindsdien bezig met revalideren. Zondag kon de Belg tot opluchting van Tuchel weer met de groep meetrainen. Lukaku maakte een goede indruk, het is alleen nog afwachten of er deze maandag niet opnieuw klachten opspelen. Afhankelijk daarvan zal Tuchel in overleg met de medische staf een knoop doorhakken. Lukaku zal in ieder geval niet starten, maar kan mogelijk wel invallen. Kan de spits tegen Juve niet zijn rentree maken, dan richt hij zich op meespelen in de topper van komende zondag tegen zijn oude club Manchester United.

Bij afwezigheid van Romelu Lukaku liet Tuchel in de voorbije weken regelmatig Kai Havertz als spits spelen. De linkspoot is een twijfelgeval voor het vijfde groepsduel in de Champions League, omdat hij hamstringklachten heeft overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Leicester City van afgelopen zaterdag. De fysieke problemen bij Havertz leveren mogelijk een kans op voor Hakim Ziyech, die tegen Leicester in het laatste halfuur inviel.

Ondanks het vele rouleren door Tuchel zijn een paar spelers bij Chelsea dit seizoen nagenoeg zeker van hun plek. Een van hen is Rüdiger, de 28-jarige Duitser die ijzersterk speelt en al op zestien optredens staat dit seizoen. De goede vorm van Rüdiger maakt het voor The Blues des te vervelender dat zijn contract komende zomer al afloopt. Een akkoord over contractverlenging is ondanks onderhandelingen nog niet bereikt.

Tuchel hoopt dat Rüdiger de koploper van Engeland alsnog trouw blijft: 'Hij is een geweldige strijder en is volgens mij op precies de juiste plek. Hij speelt in de meest uitdagende competitie, bij een club die meedoet om de prijzen, dus laten we een beetje geduldig zijn en hopelijk komt het goed.'

Tuchel ging verder: 'We willen ontzettend graag dat hij blijft, dat is heel duidelijk en dat weet hij ook. Soms is er bij dit soort zaken wat vertraging. Gelukkig heeft het geen negatieve invloed op zijn prestaties en gedrag. Hij is enorm toegewijd en ik weet zeker dat hij het vertrouwen, de steun en het respect voelt vanuit de club en de supporters.'

Chelsea kan in eigen huis tegen Juventus de laatste stap naar overwintering in de Champions League zetten. Wint de ploeg van Tuchel met twee goals verschil, dan is het ook direct koploper in Groep H.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
10-6
+4
15
2
Chelsea
6
4
1
1
13-4
+9
13
3
Zenit Sint-Petersburg
6
1
2
3
10-10
0
5
4
Malmö FF
6
0
1
5
1-14
-13
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.