Tuchel heeft in tactische variant geen plek voor Ziyech

Reacties

Hakim Ziyech begint op de bank in de cruciale Champions League-wedstrijd van Chelsea tegen Real Madrid. The Blues hopen in Spanje terug te komen van een 3-1 achterstand in het tweeluik.

Tuchel heeft in tactische variant geen plek voor Ziyech
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
2 - 3
Chelsea
Chelsea

Chelsea zal vanwege de beroerde uitgangspositie in de kwartfinale veel aanvallende intenties moeten tonen in Estadio Santiago Bernabéu. Thomas Tuchel heeft daarvoor een plan bedacht, maar kiest niet voor Ziyech. Het heeft er alle schijn van dat de Duitser wel afwijkt van het gebruikelijke systeem met drie centrale verdedigers.

Tuchel kiest in de return tegen Real Madrid voor Thiago Silva en Antonio Rüdiger als centrumverdedigers. Reece James en Marcos Alonso zijn de twee andere verdedigers in de basisopstelling, waardoor Chelsea zeer waarschijnlijk met een verdedigende linie van vier in plaats van vijf speelt. Ruben Loftus-Cheek is naast Mateo Kovacic en N'Golo Kanté de derde centrale middenvelder. Kai Havertz wordt als spits voorin ondersteund door Timo Werner en Mason Mount.

Ziyech zit in een mindere fase bij Chelsea. Hij werd voor het eerste duel met Real Madrid al gepasseerd, wel mocht de ex-Ajacied toen halverwege bij een 1-2 achterstand invallen. Vorig weekend zat de linkspoot tegen Southampton opnieuw op de bank.

Opstelling Chelsea: Mendy; James, Silva, Rüdiger, Alonso; Kanté, Loftus-Cheek, Kovacic; Mount, Havertz, Werner.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.