Tuchel: 'Eigenlijk wilden we Aubameyang wisselen'

Reacties

De aanvalsmachine van Borussia Dortmund heeft woensdagavond naar volle tevredenheid van trainer Thomas Tuchel gedraaid. De coach van de zwartgelen zag erop toe hoe Legia Warschau binnen zeventien minuten op de knieën was gedwongen en uiteindelijk met 0-6 werd verslagen.

Tuchel: 'Eigenlijk wilden we Aubameyang wisselen'

Dortmund zinde door de 1-0 competitienederlaag bij RB Leipzig op revanche en Legia was daarvan het slachtoffer. 'Na zeventien minuten was het al gespeeld', concludeerde verliezend trainer Besnik Hasi, refererend aan de 0-3 van Marc Bartra.

Tuchel zat er logischerwijs goedgemutst bij tijdens de persconferentie. 'Een dik, dik compliment voor mij ploeg. We hebben heel goed en vol energie gespeeld. Dat dat een clubrecord van dertig doelpogingen oplevert, zegt alles over hoe gretig we waren.'

Na goals van Mario Götze, Sokratis Papastathopoulos, Bartra, Raphaël Guerreiro en Gonzalo Castro was het slotakkoord van Dortmund aan Pierre-Emerick Aubameyang. De vedette van Dortmund had eigenlijk niet meer op het veld moeten staan, erkende Tuchel. 'We waren van plan hem naar de kant te halen. Maar hij had nog niet gescoord, dus hebben we hem maar laten staan. Hij leeft nu eenmaal van goals, dus godzijdank heeft hij nog gescoord', refereerde de coach aan het handige wippertje waarmee de spits uit Gabon de eindstand bepaalde.

Door de ruime zege is Dortmund logischerwijs koploper in Groep F. In het volgende duel wacht een heel andere tegenstander. Dan komt Real Madrid, dat nipt won van Sporting Lissabon (2-1), immers naar Duitsland. 'En dan willen we aan kop blijven', aldus Tuchel. 'Het wordt een bijzondere wedstrijd. Voor mij is het een eer dan weer langs de zijlijn te staan bij deze club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.