Tuchel boekt zijn eerste Chelsea-zege dankzij verrassende matchwinners

Thomas Tuchel heeft zondagmiddag zijn eerste overwinning als Chelsea-manager geboekt. Op het eigen Stamford Bridge waren de Londenaren veel te sterk voor Burnley.

Chelsea
Chelsea
2 - 0
Burnley
Burnley

Afgelopen dinsdag werd Tuchel officieel aangesteld als opvolger van de ontslagen Frank Lampard, een dag later volgde al zijn debuut. De confrontatie met Wolverhampton Wanderers leverde een enigszins teleurstellende 0-0 remise op.

Voor het duel met Burnley wisselde hij zijn volledige voorhoede: Timo Werner, Tammy Abraham en Mason Mount kregen de voorkeur boven Kai Havertz, Olivier Giroud en Hakim Ziyech. Laatstgenoemde bleef buiten de selectie om een blessure te voorkomen, zo legde Tuchel uit.

Ook zonder Ziyech speelde Chelsea een extreem dominante wedstrijd. The Blues hadden buitengewoon veel balbezit en lieten bij vlagen ook prima voetbal zien. De thuisploeg kwam ook veelvuldig in het strafschopgebied van Burnley-doelman Nick Pope maar de openingstreffer bleef nog wel even uit.

In de veertigste minuut was het dan toch raak. Callum Hudson-Odoi bediende de mee opgekomen César Azpilicueta en de Spanjaard pegelde vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen. Het was zijn eerste doelpunt in meer dan een jaar tijd. Daar bleef het lang bij, maar toch was het niet spannend.

Burnley kwam namelijk totaal niet aan aanvallen toe, de bezoekers kwamen pas in de 88ste minuut tot hun eerste en enige doelpoging: een schotje in het zijnet. Vlak daarvoor had Marcos Alonso de wedstrijd beslist met een knap doelpunt op aangeven van Christian Pulisic. Ook voor Alonso was bijna een jaar geleden dat hij trefzeker was.

Door de overtuigende zege wipt Chelsea weer over Arsenal en Aston Villa heen. Het verschil met koploper Manchester City blijft evenwel erg groot. Burnley blijft vijftiende.