Tuchel begrijpt woede: 'Neymar moet dealen met consequenties'

Reacties

Thomas Tuchel heeft er begrip voor dat Paris Saint-Germain-supporters gefrustreerd zijn over Neymar. De Duitse trainer heeft zijn sterspeler al gewaarschuwd: het zwaarste gaat nog komen.

Tuchel begrijpt woede: 'Neymar moet dealen met consequenties'
© Pro Shots

Er ging in Parijs afgelopen zomer geen dag voorbij zonder speculaties over de toekomst van Neymar. De Braziliaan liet meermaals blijken ontevreden te zijn bij de Franse kampioen, ondanks zijn contract tot medio 2022. De 27-jarige aanvaller zou zelfs bereid zijn geweest zelf miljoenen bij te leggen om een terugkeer naar Barcelona mogelijk te maken. Is het dan zo erg om bij PSG te spelen? Dat vroeg de harde kern van PSG zich hardop af, in het Parc des Princes klonken dit seizoen spreekkoren tegen Neymar toen de sterspeler terugkeerde na zijn blessure.

Tegen beIN Sports France zegt Tuchel over de kwestie: 'De supporters hebben hun mening geuit en ik begrijp het, absoluut. Het is hun goed recht om van zich te laten horen. Ze zijn trots op hun club en dan is het niet prettig om te horen dat een speler wekenlang zegt dat hij wil vertrekken. Ik heb Neymar ook gezegd dat het soms zo gaat in het leven, dat je de waarheid onder ogen moet komen en moet dealen met de consequenties.'

De PSG-coach begrijpt dat Neymar veel weerstand oproept, maar dat is in zijn ogen niet altijd terecht. Achter het imago van de excentrieke ster gaat een goed persoon schuil. 'Hij heeft een goed hart. Soms is dat lastig te zien als je hem alleen van een afstand bekijkt. Maar het is echt een goede jongen', aldus Tuchel.

Neymar raakte ondanks de moeizame seizoenstart door de ophef en enkelproblemen alweer op dreef in Parijs. In drie van zijn vijf optredens maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd en bij de 4-0 zege op Angers vlak voor de interlandbreak was Neymar ook trefzeker. Maar Tuchel is nog niet tevreden en is ook zeker niet van plan het zijn sterspeler makkelijk te maken: 'Ik vertelde hem al dat hij misschien dacht dat het zwaarste deel nu achter de rug was, maar dat hij nu nog met mij te maken krijgt. Ik ga hem tot het uiterste drijven. In die zin moet het zwaarste nog komen.'

PSG hervat de competitie vrijdagavond al met een uitwedstrijd tegen het OGC Nice van Kasper Dolberg. De Parijzenaren gaan als koploper naar Nice, met 21 punten uit negen wedstrijden in de Ligue 1. Tuchel moet het dan zonder Neymar doen. De linksbuiten staat vier weken aan de kant met een hamstringblessure die hij opliep bij de Braziliaanse nationale ploeg.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2019/2020

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
27
22
2
3
75-24
+51
68
2
Olympique Marseille
28
16
8
4
41-29
+12
56
3
Rennes
28
15
5
8
38-24
+14
50
4
Lille
28
15
4
9
35-27
+8
49
5
Nice
28
11
8
9
41-38
+3
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.