Tsjechische president hekelt racismestraf: 'UEFA veroordeelt een fatsoenlijk man'

Reacties

De Tsjechische president Milos Zeman vindt het onbegrijpelijk dat de UEFA heeft besloten om Ondréj Kúdela voor tien duels te schorsen wegens racisme. De politicus hoopt dat de straf zo snel mogelijk wordt teruggedraaid.

Tsjechische president hekelt racismestraf: 'UEFA veroordeelt een fatsoenlijk man'
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Slavia Praag
Slavia Praag

Kúdela, die uitkomt voor Slavia Praag, kreeg het in de slotfase van de uitwedstrijd tegen Rangers in de achtste finale van de Europa League aan de stok met Glen Kamara van Rangers. De 34-jarige Tsjech zou zich daarbij racistisch hebben uitgelaten. De Schotten reageerden woedend en de UEFA startte een onderzoek.

Woensdag kwam het verdict: Kúdela mist tien duels in door de UEFA georganiseerde competities, waardoor hij normaal gesproken ook een EK-optreden kan vergeten.

'Ik wil hierbij aangeven dat de racismebeschuldigingen niet zijn bewezen', schrijft Zemans kabinetschef Vladimir Mynar in een brief die is verstuurd naar de UEFA. 'Zelfs een inspecteur van de UEFA trok in twijfel of Kúdela zijn tegenstander racistisch heeft bejegend. Jullie hebben zonder enig bewijs een fatsoenlijke man veroordeeld… alleen maar om te voldoen aan de perverse verwachtingen van een kleine groep activisten en van een club die op het veld niet in staat was om te winnen.'

Mynar geeft ook het volgende nog mee: 'In jullie handen is het gevecht tegen racisme verworden tot hypocrisie, positieve discriminatie en het ridicule buigen voor sullige trends.'

De advocaten van Kúdela meldden woensdag dat de verdediger nog moet bepalen of hij al dan niet in beroep gaat tegen het UEFA-verdict.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.