Tsjechisch tienertalent solliciteert in honderdste duel naar transfer

Reacties

Adam Hlozek is nog altijd pas negentien jaar, maar speelde afgelopen weekend al zijn honderdste competitieduel namens Sparta Praag. Het toptalent brak al meerdere records en moet ook de duurste speler in de clubhistorie worden.

Tsjechisch tienertalent solliciteert in honderdste duel naar transfer

Op dit moment is Tomás Rosicky de speler die het meeste opleverde: in het seizoen 2000/01 verkaste hij voor 14,5 miljoen euro naar Borussia Dortmund. De verwachting is echter dat Hlozek ook dit record gaat breken. De aanvaller is zowel de jongste debutant als de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Sparta Praag. Hlozek brak in het seizoen 2018/19 door en veroverde als zestienjarige een basisplaats.

Inmiddels staat de teller op negentig wedstrijden in de Fortuna Liga en tien in de play-offs om het kampioenschap. Hlozek luisterde zondag zijn honderdste competitieduel op met doelpunt nummer 33. Het toptalent is voorin op meerdere plaatsen inzetbaar. De laatste weken speelt hij als naar binnen komende linksbuiten, maar dit seizoen kwam Hlozek ook als aanvallende middenvelder of (tweede) spits binnen de lijnen.

Hlozek werd op zijn twaalfde door Sparta Praag ontdekt bij FC Ivancice en werd snel een paar elftallen doorgeschoven. Na zijn eerste succesvolle seizoen deden volgens zijn zaakwaarnemer Pavel Paska onder meer Bayern München, Liverpool, Manchester City en vooral Ajax verwoede pogingen hem vast te leggen. Hlozek bleef zijn club echter trouw en ligt nog tot medio 2024 vast in de Tsjechische hoofdstad.

De algemene verwachting is dat Hlozek komende zomer een transfer gaat maken en Rosicky aflost als duurste speler in de Sparta Praag-geschiedenis. De veertienvoudig international wordt genoemd bij West Ham United, waar met Vladimír Coufal en Tomás Soucek twee landgenoten onder contract staan en Daniel Kretinsky grootaandeelhouder is. De Tsjechische miljardair kent Hlozek goed, want is ook mede-eigenaar van Sparta Praag.

Ook in Duitsland staat Hlozek er goed op, want Bayern München en Borussia Dortmund zouden hem op de korrel hebben. Mocht het tot een transfer naar Bayern komen, is de gelijkenis met Ryan Gravenberch wel erg groot. De ook nog altijd pas negentienjarige middenvelder speelde vorige week zijn honderdste competitiewedstrijd namens Ajax. Verder wordt ook Liverpool genoemd als een geïnteresseerde club.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sparta Praag
Meer over Sparta Praag
Meer Czech Liga
Meer over Czech Liga
Meer A. Hložek
Meer over A. Hložek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.