Trotse Tuchel ziet belangrijk verschil tussen Chelsea en Liverpool

Reacties

Chelsea-manager Thomas Tuchel was ondanks de nederlaag na strafschoppen in de FA Cup-finale tegen Liverpool trots op zijn ploeg. De Duitser stipte na de eindstrijd een belangrijk verschil aan met de ploeg van Jürgen Klopp.

Trotse Tuchel ziet belangrijk verschil tussen Chelsea en Liverpool
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
ns
0 - 0
Liverpool
Liverpool

Net als in de League Cup-finale van tweeënhalve maand geleden kwam het op penalty's aan tegen Liverpool, maar weer ging Chelsea daarin onderuit, dit keer door een misser van Mason Mount. 'Maar we hebben bewezen dat we in wedstrijden dusdanig kunnen pieken dat we ons kunnen meten met Liverpool. Het verschil is dat zij het zaterdag én woensdag kunnen, zij hebben een grotere selectie', zei Tuchel na afloop.

Chelsea was gehavend voor de finale. Kai Havertz ontbrak in de wedstrijdselectie door een hamstringblessure, Timo Werner voelde iets in de warming-up en kon daarom niet invallen, terwijl invaller N'Golo Kanté in aanloop naar de finale slechts een keer licht had meegetraind. Mateo Kovacic speelde daarom, ondanks de blessure die de Kroaat afgelopen woensdag opliep in de competitiewedstrijd tegen Leeds United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel vond dat hij zijn ploeg daarom niets kon verwijten en is trots op zijn spelers. 'De eerste vijftien minuten hadden we het lastig, daarna speelden we uitstekend. Over 240 minuten hebben we 0-0 gespeeld tegen de gevaarlijkste ploeg in de wereld. We zijn bedroefd, maar tegelijkertijd trots. Ik was er tot de laatste minuut van overtuigd dat we zouden winnen, maar helaas kreeg ik geen gelijk. Dat is het leven van een topsporter.'

Zo eindigt Chelsea het seizoen zonder prijs, terwijl het vorig jaar nog de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs won. 'We hebben alles om prijzen te winnen, dat hebben we al bewezen', stelde Tuchel dan ook. 'We waren sterk in de Champions League en de bekertoernooien, maar Man City en Liverpool tonen dat je constant moet zijn. Zij bouwen al jaren aan een team, daar komt het gat vandaan. En de sancties maken het er niet makkelijker op.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.