Trotse debutant Vormer: 'Volgende keer maar scoren'

Reacties

Op dertigjarige leeftijd maakte Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer zijn debuut in het shirt van Oranje. Tegen Slowakije (1-1) speelde hij een half uur mee. Een half jaar geleden had de kersverse debutant niet durven dromen van speeltijd in Oranje.

Trotse debutant Vormer: 'Volgende keer maar scoren'

'Hier had ik nooit aan gedacht eigenlijk. In het voetbal kan veel, ik ben trots om voor mijn land te spelen en trots dat ik mag debuteren op dertigjarige leeftijd', glundert Vormer na de wedstrijd. Oudste debutant in de Oranje-geschiedenis mag Vormer zich niet noemen. Keeper Sander Boschker was 39 jaar en 224 dagen oud toen hij zijn eerste - en enige- interland voor Oranje keepte.

Vormer leek een belangrijke rol te spelen in de betere tweede helft van Oranje. 'Ik probeer energie in dit team te gooien. Die rol heb ik bij Club Brugge ook. De tweede helft ging het een stuk beter met het elftal', analyseert Vormer bij FOX Sports. 'Ik heb mijn best gedaan en het team geprobeerd te helpen. Ik ga er alles aan doen om meer wedstrijden te spelen.'

Voor Vormer had zijn debuut nog mooier kunnen zijn, maar de smaakmaker van Club Brugge verzuimde om te scoren in de slotfase. 'Ik had wel moeten scoren', geeft Vormer toe. 'Volgende keer dan maar', sluit de debutant met een knipoog af.

VI's Freek Jansen na de interland Slowakije - Nederland. Hij blikt ook terug op een goed debuut van Ruud Vormer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.